Teismas nurodė sugrąžinti Mandelos šeimos narių palaikus

Kunu esančiame šeimos kape yra palaidoti ir N. Mandelos tėvai.

Anksčiau N. Mandelos vaikaitis reikalavo, kad N. Mandela po mirties būtų palaidotas Mvezo kaime, kur jis yra laikomas genties vadu.<br>AP
Anksčiau N. Mandelos vaikaitis reikalavo, kad N. Mandela po mirties būtų palaidotas Mvezo kaime, kur jis yra laikomas genties vadu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2013, 9:14 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:00 AM

Pietinio Mtatos miesto teisėjas nurodė vyriausiajam N.Mandelos vaikaičiui Mandlai minėtus palaikus perkelti į Kunu iki trečiadienio 15 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku.

Įtariama, kad Mandla be šeimos sutikimo 2011 metais perkėlė jų kapus į maždaug už 30 km esantį Mvezą.

Jau ketvirtą savaitę ligoninėje slaugomas sunkiai sergantis N. Mandela pareiškė norą būti palaidotas Kunu, o jo dukterys pageidavo, kad mirusių jo vaikų palaikai taip pat būtų perkelti į šį miestą.

Kunu esančiame šeimos kape yra palaidoti ir N. Mandelos tėvai.

Anksčiau N. Mandelos vaikaitis reikalavo, kad N. Mandela po mirties būtų palaidotas Mvezo kaime, kur jis yra laikomas genties vadu.

Sprendimą dėl palaikų perkėlimo teismas priėmė išnagrinėjęs 16 gerbiamo šalies lyderio giminaičių, įskaitant dvi jo dukteris ir septynis provaikaičius, skundą.

„Priimu nutarimą, kad atsakovas privalo įvykdyti nurodymą sugrąžinti palaikus iki trečiadienio 15 val.“, - paskelbė teisėjas Lusindiso Pakade.

Į Kunu bus perkelti 1969 metais mirusio N. Mandelos vyriausiojo sūnaus, 1948 metais pasaulį palikusio jo devynių mėnesių kūdikio Makaziwe ir Mandlos tėvo Magkatho, kuris mirė 2005 metais, palaikai.

N. Mandela tebeturi tris vaikus ir būrį vaikaičių bei provaikaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.