J. Assange'as ragina Europą priimti bėglį E. Snowdeną

Komentarą paskelbė prancūzų laikraštis „Le Monde“.

J. Assange'as pats pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų kaltinimų lytine prievarta Švedijoje, kurie, pasak jo, yra dalis sąmokslo siekiant perduoti jį Jungtinėms Valstijoms.<br>AP
J. Assange'as pats pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų kaltinimų lytine prievarta Švedijoje, kurie, pasak jo, yra dalis sąmokslo siekiant perduoti jį Jungtinėms Valstijoms.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:31 PM

„Europos Sąjungos valstybės, visų pirma - Prancūzija ir Vokietija, turėtų jį kuo šilčiausiai priimti, kad ir koks būtų statusas“, - sakoma J .Assange'o komentare, parašytame drauge su žiniasklaidos teisių gynimo grupės „Reporteriai be sienų“ (RSF) vadovu.

Komentarą paskelbė prancūzų laikraštis „Le Monde“.

Primindamas ES 2012 metais gautą Nobelio taikos premiją, J. Assange'as sakė: „Europa privalo pasielgti tinkamai ir pademonstruoti savo norą ginti informacijos laisvę, kad ir kokių turėtų nuogąstavimų dėl savo „geriausio draugo“ Jungtinių Valstijų politinio spaudimo“.

Savo ir RSF vadovo Christophe'o Deloire'o komentare J. Assange'as teigia, kad visuomeninę E. Snowdeno nutekinimų vertę pademonstravo jo pranešimai apie JAV vykdytą didelio masto šnipinėjimą Europos diplomatinėse misijose ir biuruose.

„Tapusios aparato, kuris braunasi į jų suverenumą ir principus, taikiniais, ES šalys yra skolingos Edwardui Snowdenui už jo atskleidimus, kurie aiškiai atitinka viešąjį interesą“, - sakoma komentare.

„Jei šis jaunas vyras bus pamestas tarptautinėje Maskvos oro uosto zonoje, Europos šalys pames savo principus ir dalį ES priežasčių egzistuoti“, - teigiama jame.

E. Snowdenas Maskvos oro uosto tranzitinėje zonoje yra nuo birželio 23-iosios. Jis stengiasi išvengti JAV kaltinimų šnipinėjus, kurie jam buvo pateikti už paskelbtą informaciją apie didžiulio masto telefonų ir interneto stebėjimo programą. Jis 21 valstybei pateikė prašymus dėl politinio prieglobsčio.

J. Assange'as pats pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone, kad išvengtų kaltinimų lytine prievarta Švedijoje, kurie, pasak jo, yra dalis sąmokslo siekiant perduoti jį Jungtinėms Valstijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.