NATO vadovas ragina grįžti prie civilinės valdžios Egipte

Sulaukė sveikinimo iš Palestinos

Egipte pasikeitė valdžia.<br>AP
Egipte pasikeitė valdžia.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2013, 7:37 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:32 PM

„Esu labai sunerimęs dėl padėties Egipte ir pranešimų apie susirėmimus ir žūtis“, turint omenyje šios šalies „esminį vaidmenį“ regione, sakė jis per spaudos konferenciją.

„Raginu visus būti santūrius, susilaikyti nuo smurto, gerbti žmogaus teises, taip pat ir mažumų teises, ir įstatymo viršenybę; taip pat stengtis, kad kuo greičiau būtų sukurta demokratiška vyriausybė, tuo pačiu ir civilinė“, - tęsė A. F. Rasmussenas.

Anot jo, labai svarbu, kad visos jėgos dirbtų kartu „turėdamos bendrą tikslą - stiprinti demokratiją Egipte“.

Atsakydamas į vieną klausimą A. F. Rasmussenas atsakė nemanąs, kad neramumai išplistų kitur.

Sulaukė sveikinimo iš Palestinos

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas ketvirtadienį pasveikino Adly Mansourą, tapusį laikinuoju Egipto prezidentu po to, kai prieš dieną kariškiai nuvertė buvusį šalies vadovą Mohamedą Mursi.

„Man didelė garbė Palestinos žmonių ir jos lyderiu vardu pasveikinti jus, perėmusį vadovavimą Egipto Arabų Respublikai šiuo pereinamu istorijos laikotarpiu“, - sakė M.Abbasas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra WAFA.

Palestiniečių vadovas taip pat pagyrė „generolo Abdelio Fattah al-Sisi vadovaujamos Egipto kariuomenės veiksmus, kuriais užtikrinamas Egipto saugumas ir sustabdytas šalies slydimas nežinomybės link“.

Šiuo metu Libane viešintis M.Abbasas taip pat gyrė „Egipto žmones už tai, kad jie gelbsti Egiptą ir pasirinko gaires ateičiai šiuo lemtingu laikotarpiu“.

Suėmė Musulmonų brolijos lyderį

Tuo metu Egipto karo policija ketvirtadienį suėmė Musulmonų brolijos aukščiausiąjį lyderį Mohammedą Badie, pranešė naujienų agentūrai AFP vienas teisėsaugos pareigūnas apie operaciją prieš įtakingąją grupuotę, iš kurios į prezidento postą iškilo dabar jau nuverstas Mohamedas Mursi.

M. Badie „buvo suimtas (vakarų mieste) Marsa Matruche, nurodžius prokuratūrai, dėl kurstymo žudyti protestuotojus“, sakė pareigūnas.

Anksčiau buvo pranešta, kad išduoti orderiai suimti ne tik M. Badie, bet ir jo pirmąjį pavaduotoją Khairatą El Shaterą.

Jiedu kaltinami kurstę protestuotojų žudymą per sekmadienio demonstraciją, surengtą priešais Musulmonų brolijos būstinę Kairo pietiniame Mokatamo rajone.

Dėl tų pačių kaltinimų ketinama apklausti ir kitus Musulmonų brolijos lyderius, tarp kurių minimas šios organizacijos politinio sparno vadovas Saadas al-Katatni.

Valdant Hosni Mubarakui, Musulmonų brolija buvo uždrausta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.