Po karinio perversmo Egipte - JAV nerimas

Švenčia M. Mursio pašalinimą

Egipte - neramu.<br>AP
Egipte - neramu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-04 09:32, atnaujinta 2018-03-04 23:04

Tai trečiadienį pareiškė JAV prezidentas Barackas Obama.

Jis pabrėžė, kad „visų, kurie rengia taikias akcijas, balsai turi būti išgirsti”. Anot Baltųjų rūmų šeimininko, omenyje turimi „ir tie, kurie sveikina pastaruosius įvykius, ir tie, kurie remia prezidentą M. Mursį”.

B. Obama paragino visas konflikto šalis vengti smurto ir susitelkti, kad Egipte būtų atkurta demokratija. Amerikos lyderis patikino, jog JAV „toliau bendradarbiaus su egiptiečių tauta, kad būtų užtikrintas Egipto perėjimas prie demokratijos”. Jis taip pat pažymėjo, jog „ilgalaikė (Vašingtono ir Kairo) partnerystė remiasi abipusiais interesais ir vertybėmis”.

Švenčia M. Mursio pašalinimą

Egipto sostinės Kairo Tahririo aikštėje kariuomenės vadui paskelbus apie prezidento M. Mursio nušalinimą nuo pareigų, susirinkusi minia šią žinią pasitiko sveikinimais ir šokiais, skelbia AP.

Kairo padangė nušvito saliutais ir žalios spalvos lazerių šviesomis, kai milijonai egiptiečių su džiaugsmu sutiko kariuomenės pranešimą apie islamistų lyderio M. Mursio pašalinimą, praėjus keturioms dienoms masinių protestų, kuriais buvo reikalaujama atstatydinti prezidentą.

„Žmonės galiausiai nuvertė režimą“, - skandavo šimtai tūkstančių egiptiečių, susirinkusių aikštėje.

Tačiau islamistų lyderio šalininkai pasmerkė ir sukritikavo kariuomenės sprendimą, kai generolas Abdel-Fattah el-Sissi paskelbė pranešimą. Be to, daugybė M. Mursio šalininkų sukilo Egipto pietuose - išdaužė parduotuvių vitrinas, sudaužė policijos automobilį ir bandė įsilaužti į policijos nuovadą. Per neramumus žuvo šeši žmonės.

Tačiau sostinėje dauguma A. F. el SiSsį laiko išgelbėtoju. Visuomenė pasveikino kariuomenę, kuri sureagavo į jos reikalavimus pašalinti M. Mursį praėjus metams po jo inauguracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.