Sraigtasparnio avariją Rusijoje išgyvenęs paauglys mirties išvengė antrą kartą

Gelbėtojai pagaliau pasiekė Jakutijoje (Rusija) sudužusį sraigtasparnį „Mi-8“. Tai įvyko trečiadienį vakare. Paaiškėjo, kad gyvi liko keturi, o ne penki žmonės, kaip buvo pranešama anksčiau, – trys įgulos nariai ir vienas keleivis, septyniolikmetis vaikinas. Paaugliui per pastarąjį pusmetį jau antrą kartą pavyksta išvengti mirties, rašo newsru.com.

Septyniolikmečio vaikino išsigelbėjimą visi vadina stebuklu.<br>vesti.ru
Septyniolikmečio vaikino išsigelbėjimą visi vadina stebuklu.<br>vesti.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-04 18:02, atnaujinta 2018-03-04 22:36

Būklė sunki

Visi keturi nukentėjusieji nuvežti į respublikinę ligoninę Jakutske. Dviejų nukentėjusiųjų būklė patenkinama, o kiti du – reanimacijoje, ir greičiausiai bus perkelti gydyti į Maskvą.

Kaip patenkinama vertinama 49 metų orlaivio vado Michailo Belkovo ir 41 metų antrojo piloto Inokentijaus Banderovo būklė. Jie atsipirko mėlynėmis ir nedideliais nudegimais ir yra gydomi ligoninės terminių traumų skyriuje.

Kitų dviejų išgyvenusiųjų – 49 metų borto mechaniko Michailo Slepcovo ir 17 metų keleivio Erelo Gorochovo – būklė vertinama kaip stabiliai sunki, jie gydomi intensyvios terapijos skyriuje.

Vaikinas patyrė stuburo lūžius, nudegė rankas ir veidą, taip pat jam nustatytas antrojo laipsnio trauminis šokas. Vyrui lūžo penki šonkauliai, pažeisti plaučiai, lūžo mentikaulis ir nosis.

Septyniolikmečio vaikino išsigelbėjimą visi vadina stebuklu. Kaip rašo kp.ru, jis veikiausiai iškrito iš sraigtasparnio dar prieš tai, kai jis sprogo. Negana to, vienuoliktokas sugebėjo išlikti gyvas jau antroje aviakatastrofoje per pusę metų.

2012 m. lapkritį Erelas skrido lėktuvu „An-24“, kuris avariniu būdu nusileido Deputatskio kaime. Lėktuvas tada nuslydo nuo tūpimo ir pakilimo tako, buvo pažeista važiuoklė, dešinysis sparnas ir sraigtas, bet niekas iš keleivių nenukentėjo. O po pusės metų vaikinas pateko į kur kas rimtesnę avariją.

Skrido motinos iš gimdymo namų

Kai vaikiną rado gelbėtojai, jis papasakojo, kad su juo buvo dar du gyvi likę vaikai – 4 ir 11 metų broliai Andrejus ir Olegas Levkovcevai. Deja, informacija nepasitvirtino. Gelbėtojai pažymi, kad rastų palaikų ir likusių gyvųjų skaičius sutampa su žmonių, esančių tragiškai pasibaigusio reiso sąraše, skaičiumi. Tačiau paieškos avarijos vietoje tęsiamos.

Žuvusiųjų kūnai vežami į Deputatskio kaimą ir į Jakutiją, atpažinimo procedūra prasidės ne anksčiau kaip kitos savaitės pradžioje. Su aukų artimaisiais ruošiasi dirbti psichologai. Atpažinti kai kuriems žmonėms prireiks genetinės ekspertizės.

Sraigtasparniu skrido dvi jaunos moterys su naujagimiais, ką tik išrašytos iš gimdymo namų. Vieną iš jų, Jeleną Barabanskają, lydėjo laimingas tėvelis Nikolajus su vyresniuoju sūnumi Ailaanu, o antrosios, aštuoniolikmetės Alionos Timofejevos, vyras laukė namuose.

„O aš, kvailys, sakiau, kad geriau paruošiu viską namuose jų sugrįžimui. Geriau jau būčiau numiręs kartu su jais... Šitas sraigtasparnis atėmė iš manęs tai, kas brangiausia mano gyvenime! Mylimą žmoną ir sūnų, kurio aš net nespėjau pamatyti!“ - rašė vyras socialiniame tinkle „VKontakte“.

Tikslios sraigtasparnio avarijos priežastys kol kas oficialiai nenustatytos. Šiuo metu tiriamos trys versijos – piloto klaida, orlaivio gedimas ir blogos oro sąlygos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.