Už paaugliškas patyčias iš mafiozo sūnaus – mirtis

Žmogaus gyvybė Meksikoje, regis, nieko nereiškia. Chalisko valstijos Gvadalacharos mieste du penkiolikamečiai nužudyti už tai, kad pasišaipė iš savo bendraklasio – narkotikų barono sūnaus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-04 09:37, atnaujinta 2018-03-04 23:04

Andresas Barba Oliva ir Luisas Antonio Ortizas dingo birželio 21 dieną išėję į prekybos centrą Gvadalacharos pakraštyje.

Praėjus dviem savaitėms jų kūnai buvo iškasti miške netoli tos vietos, kur paaugliai ir buvo nužudyti.

Antradienį Chalisko generalinis prokuroras Luisas Carlosas Najera pranešė, kad dėl vaikinų žmogžudystės suimtas 17 metų Andresas Vega, rašo „Lietuvos rytas" remdamasis AP ir „Global Post”.

Areštuotas jaunuolis prisipažino, kad paaugliai buvo nužudyti iš keršto – už tai, kad užgauliojo ir blogai elgėsi su Jose Angelio Carrasco Coronelio sūnumi.

Pats J. A. Carrasco Coronelis šiuo metu yra suimtas dėl prekybos narkotikais. Jis priklauso vienam galingiausių šalies narkotikų karteliui „Sinaloa”. Vyras vadovavo „Sinaloa” sparnams Chalisko ir Kolimos valstijose.

2010 metais nukautas jo pusbrolis Ignacio Coronelis Villarrealas buvo vienas iš keturių kartelio „Sinaloa” lyderių.

Dėl paauglių nužudymo sulaikytas jaunuolis atskleidė, kad žmogžudystę padėjo planuoti ir vienas J. A. Carrasco Coronelio sūnų.

Per socialinį tinklą „Facebook” jie pakvietė penkiolikamečius susitikti, žadėdami priimti į nusikaltėlių gaują. Taip jie atviliojo Luisą ir Andresą į prekybos centrą miesto pakraštyje.

Ten grobikai paaugliams pamelavo, kad kviečia juos į vakarėlį, ir nusivežė į vieną namą, kur jie buvo nužudyti. Tada jaunuolių kūnai nugabenti į netoliese esantį mišką ir užkasti.

Pasak Chalisko generalinio prokuroro, atsekti įtariamus žmogžudžius tyrėjams padėjo ne tik internetas, bet ir DNR pavyzdžiai, aptikti ant cigarečių nuorūkų dvigubos žmogžudystės vietoje.

L. C. Najera sakė, kad policija vis dar ieško kitų įtariamųjų, įskaitant paauglį J. A. Carrasco Coronelio sūnų.

Su narkotikų prekyba susijusios žmogžudystės Meksikoje – kasdienybė.

Per pastaruosius šešerius metus dėl to čia nužudyta maždaug 70 tūkst. žmonių.

Pavyzdžiui, vakar pranešta apie rastą mafiozo kūną, kuris buvo įtariamas Meksike pagrobęs ir nužudęs 12 jam priklausančio baro lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.