JAV atšventė Nepriklausomybės dieną

Įspūdingais fejerverkais visuose dideliuos JAV miestuose amerikiečiai ketvirtadienį baigė švęsti svarbiausią nacionalinę šventę. Šalis 237-ąjį kartą pažymėjo Nepriklausomybės dieną.

Įvairiuose šalies miestuose buvo surengti šventiniai paradai ir eitynės, simfoninių orkestrų ir Amerikos estrados žvaigždžių koncertai, varžybos ir bėgimai<br>AP
Įvairiuose šalies miestuose buvo surengti šventiniai paradai ir eitynės, simfoninių orkestrų ir Amerikos estrados žvaigždžių koncertai, varžybos ir bėgimai<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-05 09:45, atnaujinta 2018-03-04 22:16

Niujorke spalvingu pirotechnikos šou grožėjosi tūkstančiai miesto gyventojų ir svečių. Iš specialių baržų Hadsono upėje buvo paleista 40 tūkstančių raketų, nudažusių naktinį dangų įvairiais atspalviais. Žinoma, dominavo Amerikos vėliavos spalvos - mėlyna, balta ir raudona.

Fejerverkai skriejo į dangų skambant populiarioms dainoms ir nacionaliniam himnui, atliekamam Jimmi Hendrix ir simfoninio orkestro. Kai nugriaudėjo visų patrankų salvė, nuskambėjo Frenko Sinatros atliekama mėgstamiausia miesto gyventojų daina apie Niujorką.

Įvairiuose šalies miestuose buvo surengti šventiniai paradai ir eitynės, simfoninių orkestrų ir Amerikos estrados žvaigždžių koncertai, varžybos ir bėgimai. Niujorke, Bostone, Filadelfijoje ir kituose didmiesčiuose vyko šventinės eitynės centrinėmis gatvėmis. Atlantoje buvo surengtas masinis bėgimas, kuriame dalyvavo apie 60 tūkstančių žmonių. Niujorke įvyko tradicinės dešrainių valgymo varžybos.

Dauguma amerikiečių pažymėjo šventę iškylomis į gamtą ir Atlanto bei Ramiojo vandenyno pakrančių paplūdimius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.