Bandoma atkurti, kaip San Fransiske leidosi avariją patyręs lėktuvas (video)

Kinija gedi lėktuvo avarijoje San Fransisko oro uoste žuvusių dviejų paauglių, o ekspertai ieško atsakymų, kodėl iš Seulo į San Fransiską skridęs „Asiana“ oro linijų lėktuvas „Boeing 777“ nesėkmingai nusileido ir užsidegė.

JAV televizija CNN grafiškai atkūrė, kaip lėktuvas leidosi ir patyrė avariją.
JAV televizija CNN grafiškai atkūrė, kaip lėktuvas leidosi ir patyrė avariją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:41 PM

JAV televizija CNN grafiškai atkūrė, kaip lėktuvas leidosi ir patyrė avariją.

Prieš tūpdamas San Fransisko oro uosto 28-ajame nusileidimo take, „Boeing 777“ priekiu pakilo į viršų ir uodega trenkėsi į žemę. Nuo smūgio lėktuvo uodega atsiskyrė nuo korpuso, o šis tapo nevaldomas ir ėmė čiuožti žeme, berdamas aplink save nuolaužas.

Žuvusios - dvi paauglės iš Kinijos

Kinijos piliečiai gedi dviejų merginų, žuvusių sekmadienį per Pietų Korėjos oro bendrovės lainerio katastrofą San Fransisko oro uoste, o gyvi likę žmonės pasakojo šiurpias šios avarijos detales.

Oro bendrovės „Asiana Airlines“ lėktuvu „Boeing 777“ skrido 291 keleivis, iš jų 151 Kinijos pilietis, kai šis laineris tūpdamas nulėkė nuo tako ir užsiliepsnojo. Per šį incidentą žuvo minėtos dvi kinės, o dar 182 žmonės buvo sužeisti.

Kinijos valstybinė televizija CCTV nurodė, kad žuvo 1996 ir 1997 metais gimusios Kinijos pilietės.

Skrido daug mokinių

Sekmadienio popietę Kinijos konsulatas San Fransiske patvirtino, kad 70 lėktuvu skridusių Kinijos piliečių yra saugūs, ir paskelbė jų vardus savo tinklalapyje.

Tarp likusių gyvų buvo 60 moksleivių ir keli mokytojai, keliavę dviem grupėmis. Keli šių grupių nariai buvo sužeisti, o vieno moksleivio buvimo vieta dar nežinoma, nurodė CCTV.

Laineryje, kurio skrydis prasidėjo Šanchajuje, o dalis keleivių buvo paimti Pietų Korėjoje, prieš išskrendant į Jungtines Valstijas, buvęs Kinijos pilietis Xu Da (pasakojo apie tą dramatišką incidentą CCTV.

„Pastebėjau, kad tūpdamas lėktuvas skrido gana žemai. Lėktuvas turėjo tuojau nusileisti, kai jis staiga padidino greitį, o jo nosis pradėjo kilti, - sakė keleivis. - Tačiau šuo metu lėktuvas jau skrido nepaprastai žemai.“

„Pajutau smūgį. Iškrito deguonies kaukės, o lėktuve pasklido nemalonus kvapas. Taip pat mačiau kibirkštis priekinėje lėktuvo dalyje“, - pridūrė Xu Da.

Viduje kilo sumaištis

Kai laineris galiausiai sustojo, salone tvyrojo „sumaištis“; lėktuvo gale žiojėjo didelė skylė, o ten buvusi virtuvėlė dingo, Xu Da rašė socialiniame tinkle „Sina Weibo“.

Lėktuve buvęs moksleivis, pavarde Lin, pasakojo, kad iškart po avarijos viduje buvo tamsu ir kilo sumaištis.

„Visur tvyrojo dulkės ir buvo labai tamsu. Ore tvyrojo siaubingas kvapas. Putos veržėsi lėktuvo viduje ir išorėje, - sakė jis duodamas interviu per socialinį tinklą „Tencent Weibo“. - Kalbant atvirai, pirmiausia, apie ką pagalvojau, - tai susirasti savo akinius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.