Teigiama, kad San Fransiske sudužusio lainerio pilotai buvo labai patyrę

Oro bendrovės „Asiana Airlines“

Dvi paauglės kinės žuvo, o dar daugiau nei 180 žmonių buvo sužeisti, kai iš Seulo atskridęs laineris kliudė apsauginę sienelę tūpimo tako gale ir nevaldomai nuslydo.<br>AP
Dvi paauglės kinės žuvo, o dar daugiau nei 180 žmonių buvo sužeisti, kai iš Seulo atskridęs laineris kliudė apsauginę sienelę tūpimo tako gale ir nevaldomai nuslydo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:19 PM

Vykdomasis direktorius Yoon Young-Doo, kuris šiuos komentarus išsakė ruošdamasis skristi į Jungtines Valstijas susitikti su transporto saugumo pareigūnais ir nukentėjusiais per tą avariją žmonėmis, taip pat pareiškė žurnalistams Seule: „Jaučiu milžinišką atsakomybę už tuos, kurie buvo paveikti šio sudužimo.“

Yoon Young-Doo pridūrė, kad jo bendrovė suintensyvins tūpimo manevrų pratybas savo pilotams.

Pirmadienį antrosios didžiausios Pietų Korėjos oro bendrovės vadovas pasmerkė žiniasklaidos pranešimus, kad tą dvi žmonių gyvybes nusinešusį incidentą galėjo lemti nepakankama pilotų patirtis, sakydamas, jog tokie pareiškimai yra „netoleruotini“.

Dėmesys į įgulos patirtį nukrypo, kai „Asiana“ paskelbė, jog instruktorius, kuris buvo paskirtas padėti to lainerio pilotui, pats buvo naujokas šiame darbe.

Instruktorius Lee Jung-Minas licenciją mokyti lainerių „Boeing 777“ pilotus gavo tik likus mėnesiui iki šeštadienį įvykusios avarijos, tačiau jis buvo patyręs lakūnas, praleidęs ore tūkstančius valandų, nurodė „Asiana“.

Jis buvo paskirtas padėti pilotui Lee Kang-Kukui, kuris pirmąkart tupdė „Boeing 777“ San Fransiske.

Dvi paauglės kinės žuvo, o dar daugiau nei 180 žmonių buvo sužeisti, kai iš Seulo atskridęs laineris kliudė apsauginę sienelę tūpimo tako gale ir nevaldomai nuslydo. Nuo smūgio atitrūko lėktuvo uodega, o salone kilo gaisras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.