L. Linkevičius mano, kad dėl šnipinėjimo skandalo neturėtų būti aiškinamasi spaudoje

Dėl šnipinėjimo skandalo

L. Linkevičius užsiminė, kad jam daug klausimų kelia duomenų apie JAV šnipinėjimą Europoje nutekinimas žiniasklaidai.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
L. Linkevičius užsiminė, kad jam daug klausimų kelia duomenų apie JAV šnipinėjimą Europoje nutekinimas žiniasklaidai.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:10 AM

Atsakydamas į Tarptautinės prekybos komiteto narių klausimus ministras teigė, jog ES turėtų vertinti strateginę partnerystę su JAV, ir pabrėžė derybų dėl laisvos prekybos sutarties svarbą.

„Nėra labai produktyvu aiškintis per žiniasklaidą, daryti pareiškimus vieniems apie kitus. Taip galime daug ką sugadinti. Manau, turėtume vertinti strateginę partnerystę tarp ES ir JAV, žinodami, kad problemų yra, buvo ir turbūt bus. Bet spręskime problemas atsakingai, negriaudami to, kas svarbu“, - kalbėjo ministras.

L. Linkevičius taip pat užsiminė, kad jam daug klausimų kelia duomenų apie JAV šnipinėjimą Europoje nutekinimas žiniasklaidai.

„Kaip buvęs gynybos ministras, jei galiu taip sakyti, žinau šiuos dalykus - konfidencialios informacijos nutekinimą, kaip tai naudojama ar tuo piktnaudžiaujama, kaip tai naudojama sukurti miglotą situaciją, kuri kartais nenaudinga“, - teigė ministras.

Žiniasklaidai paskelbus, kad Jungtinės Valstijos ne vien rinko didžiulius kiekius informacijos apie privačius pokalbius telefonu ir veiklą internete, tačiau taip pat šnipinėjo savo sąjungininkus, Europos pareigūnai pirmadienį JAV Teisingumo departamente pradėjo pokalbius, kuriuose turbūt iškeltas klausimas dėl JAV Nacionalinio saugumo agentūros veiksmų.

Tuo pat metu kiti pareigūnai pradėjo ambicingas derybas dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP), kuria siekiama sumažinti kliūtis komercijai tarp dviejų didžiųjų ekonomikų ir padėti joms abiem išbristi iš finansų krizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.