Paaiškėjo, kiek žmonių gyvena Žemėje

Šiuo metu Žemėje gyvena 7,16

Besivystančiose šalyse kas ketvirta moteris, kuri norėtų apsisaugoti nuo nėštumo, vis dar neturi tam galimybių.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Besivystančiose šalyse kas ketvirta moteris, kuri norėtų apsisaugoti nuo nėštumo, vis dar neturi tam galimybių.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:00 AM

Greičiausiai gyventojų skaičius auga Afrikoje į pietus nuo Sacharos – skurdžiausiame pasaulio regione. Prognozuojama, kad iki šimtmečio pabaigos gyventojų čia padaugės keturis kartus – nuo dabar esančių 900 mln. iki 3,8 mlrd.

Anot duomenų, 40 proc. nėštumų pasaulyje yra nepageidautini. Tai lemia nepakankamos galimybės naudotis kontracepcija, nepakankamas švietimas ir lygiateisiškumo nebuvimas, kritikuoja fondas. Jaunos moterys turi turėti galimybę „pačios nuspręsti, kada ir kiek vaikų gimdyti“, – sakė organizacijos atstovė Renate Baehr. Besivystančiose šalyse kas ketvirta moteris, kuri norėtų apsisaugoti nuo nėštumo, vis dar neturi tam galimybių. Tai yra daugiau kaip 220 mln. moterų.

Ekspertai reikalauja didesnių investicijų į šeimos planavimą ir sveikatos apsaugą. Fondo skaičiavimu, kasmet reikėtų 6 mlrd. eurų, kad visoms moterims, kurios pageidauja saugotis, būtų suteikta tokia galimybė. Tai yra 3 mlrd. eurų daugiau, nei investuojama dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.