Buvęs TVF vadovas sako neturėjęs kokių nors problemų su moterimis

Buvęs Tarptautinio valiutos

Prancūzų politikas buvo suimtas 2011 metų gegužę, kai vieno Niujorko viešbučio kambarinė pateikė jam kaltinimus dėl išžaginimo, kurie vėliau buvo panaikinti.<br>AP
Prancūzų politikas buvo suimtas 2011 metų gegužę, kai vieno Niujorko viešbučio kambarinė pateikė jam kaltinimus dėl išžaginimo, kurie vėliau buvo panaikinti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2013, 6:53 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:12 AM

Prancūzų politikas buvo suimtas 2011 metų gegužę, kai vieno Niujorko viešbučio kambarinė pateikė jam kaltinimus dėl išžaginimo, kurie vėliau buvo panaikinti.

Praėjusių metų gruodį D. Straussas-Kahnas ir kambarinė sudarė finansinį susitarimą, kurio detalės neskelbiamos ir kuris užbaigė jam iškeltą civilinę bylą.

Po jo suėmimo išaiškėjo dar kelis sekso skandalai, kuriuose jis buvo kaltinamas prievartavimo ir net sąvadavimu, tačiau oficialūs kaltinimai jam nebuvo pateikti.

„Nemanau, kad turėčiau kokių nors problemų su moterimis“, - sakė D. Strauss-Kahnas pirmame interviu anglų kalba po to, kai prieš dvejus metus dėl kambarinės sukelto skandalo jis buvo priverstas atsistatydinti iš TVF vadovo posto.

Šie nemalonumai taip pat sužlugdė jo viltis dalyvauti 2012 metų prezidento rinkimuose.

„Bet aš tikrai sunkiai sekasi suvokti, kad iš aukščiausio lygio politiko yra tikimasi kai ko kito, nei iš pono Smito gatvėje“, - prisipažino buvęs politikas.

„Turėjau galvoje, kad aš turėjau savo asmeninį gyvenimą, - paaiškino jis. - ir galėjau daryti, ką noriu, jeigu tik niekas nenukenčia arba nekyla kokių nors teisinių problemų“.

„Tai kas atsitiko, yra privatus dalykas, ir aš vis dar galvoju, kad tai, kas įvyko kambaryje, yra privatu, kol tik prokurorai neranda ko nors, dėl ko gali pasakyti, kad ketina pateikti tau už kažką kaltinimus ir turi įrodymų“, - sakė D. Straussas-Kahnas.

„Tačiau kai prokurorai pareiškia: „gerai, mums neužtenka (įrodymų) jus apkaltinti“, tada tai reiškia, kad tai buvo privatus dalykas ir niekas daugiau negali nieko apie tai kalbėti“, - skundėsi jis.

D. Straussas-Kahnas sakė, kad buvo pasirengęs būti atsakovu jam iškeltoje civilinėje byloje, tačiau jo advokatai jam siūlė to nedaryti.

„Mano advokatai man sakė: „Gerai, tai truks ketverius metus. Net jei laimėtumėte bylą, jums teisinės išlaidos atsieis daugiau, nei turėsite sumokėti, todėl geriau susimokėkite“. Taip nusprendžiau išspręsti bylą be teismo ir tęsti gyvenimą“, - sakė jis.

Interviu buvęs pareigūnas taip pat prisiminė „siaubingą“ akimirką prieš dvejus metus Niujorke, kai filmuojant televizijos kameroms jis buvo išvestas surakintas antrankiais „lyg būtų nusikaltėlis - tuo metu niekas nežinojo, tiesa tai ar ne“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?