Nepatiko viceministro anglų kalba? Paklausykit ES komisaro! (video)

Tautiečių rūstį užsitraukęs užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius angliškai kalbėjo ne taip ir blogai. Ypač jeigu jį palygintume su Europos Sąjungos (ES) energetikos reikalų komisaro Guntherio Oettingerio įgūdžiais. Vokietija tiesiog sprogo iš juoko, kai 2010 metais internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame G. Oettingeris skaito pranešimą anglų kalba. 

V. Leškevičiaus (kairėje) anglų kalbos sugebėjimai gerokai lenkia G. Oettingerio.<br>youtube.com
V. Leškevičiaus (kairėje) anglų kalbos sugebėjimai gerokai lenkia G. Oettingerio.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Buitkienė

2013-07-12 11:30, atnaujinta 2018-03-03 02:52

Pažiūrėjus šį klipą kylą klausimas: ar tikrai V. Leškevičius taip jau nustebino ir pribloškė Europą, esą pasirodęs kaip „bukas sodietis“ ir sutepęs Lietuvą nenuplaunama gėdos dėme? Tuomet Vokietija - dar didesnis kaimas!

Skandalas dėl V. Leškevičiaus pasisakymo kilo po to, kai jis antradienį Briuselyje vykusiame posėdyje nerišliai atsakė į britų europarlamentaro Stuarto Agnew klausimą. 

Britas klausė, ar lietuvis nebijo netekti darbo, jei bus sėkmingai vykdoma Lisabonos sutartis, kuria ES šalys įsipareigojo vykdyti bendrą saugumo ir užsienio politiką. 

V. Leškevičiaus atsakymas daugeliui pasirodė keistas – su ilgomis pauzėmis ir nerišlus. Jam kalbant, girdėjosi Europos parlamentarų juokas. Tiesa, neaišku, ar jie juokėsi iš mūsų viceministro kalbėjimo manieros ir anglų kalbos, ar iš jo atsakymo turinio, kuriuo jis bandė atsikirsti į arogantiškai skambėjusią S. Agnew užklausą.

„Ruošdamasis šiam pokalbiui sudariau savo žodyną. Vienas žodžių yra „toksiškas“, „toksiška byla“ – toksiška bėda. Nebijau būti atleistas, jūs turėtumėte bijoti, jei mane atleistų, nes turėsite su manimi išspręsti daug klausimų. Aišku aš juokauju, bet žinutė tokia“, - sakė V. Leškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.