Festivalyje Pamplonoje - kruvina bėgimų pabaiga

Kaip ir kasmet daug nutrūktgalvių griuvo užkliuvę vieni už kitų sprukdami nuo įniršusių bulių per Šv. Fermino festivalį Pamplonoje. Šį kartą žūčių išvengta, tačiau keli asmenys buvo rimtai sužeisti, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis AFP ir BNS informacija.

Dešimtis žmonių Pamplonos gatvėse sutrypę buliai šiemet buvo ypač aršūs.<br>„Reuters”
Dešimtis žmonių Pamplonos gatvėse sutrypę buliai šiemet buvo ypač aršūs.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:26 AM

Šiame Šiaurės Ispanijoje esančiame mieste savaitgalis buvo kruvinas. Dar penktadienį buliai subadė vieną amerikietį ir du ispanus. Amerikietis bėgimą, regis, prisimins visą gyvenimą, mat jam teko pašalinti blužnį.

Bet jokios bėgikų traumos kitų adrenalino ištroškusių žmonių nė kiek neatbaidė – šeštadienį vyko didysis bėgimas, kurio metu būta daugiausia sužalojimų.

Chaosas kilo po to, kai baigiantis karštligiškam lėkimui siauromis vingiuotomis gatvėmis į krūvą suvirtę bėgikai užtvėrė koridos arenos vartus.

Ši spūstis neleido keliems iš pusę tonos sveriančių bulių pasiekti arenos. Kilus sumaiščiai bėgikai mėgino išlaisvinti savo pargriuvusius draugus, o kai kurie buliai šoko per žmonių krūvą trypdami bėgikus kanopomis.

Per šį bėgimą buvo sužeistas iš viso 21 žmogus. Kelių asmenų būklė rimta. Tarp jų – 19-metis iš Ispanijos miesto Vitorijos, sunkiai sužeistas į krūtinę. Panašią, tačiau lengvesnę traumą patyrė vienas Airijos pilietis.

19-mečio būklė yra itin sunki, nes dėl krūtinės traumos jam sunku kvėpuoti, reikia kvėpavimo aparato. Dar du žmonės gydomi dėl bulių ragais padarytų sužalojimų.

Ši spūstis Šv.Fermino festivalyje buvo didžiausia per kelis pastaruosius dešimtmečius – chaotiškas bėgimas beveik dvigubai padidino į ligoninę dėl sužalojimų per ankstesnius šešis bėgimus pakliuvusių žmonių skaičių.

Kaip rodo Navaros regiono pareigūnų paskelbta statistika, iki šeštadienį surengto bėgimo tokių nukentėjusiųjų buvo 22.

Šį skaičių teko padidinti vakar, mat per paskutinį bėgimą 23 metų australei buvo subadyta krūtinė. Mergina buvo nuvežta į ligoninę operuoti, jos būklė taip pat rimta.

Į Šv.Fermino festivalį žmonių iš viso pasaulio, norinčių pasilinksminti ir patirti adrenalino antplūdį, nepaisant traumų, kasmet suplūsta vis daugiau. Šios šventės metu gausiai liejasi alkoholis ir rengiami pavojingi bėgimai nuo bulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.