V. Putinas: „E. Snowdenas išvyks iš Rusijos, kai tik galės“

„Tokia mums Kalėdų dovanėlė“, - pajuokavo V. Putinas.

"Mes nenorime, kad savo veikla darytume žalą mūsų santykiams su JAV", - tikina V. Putinas.<br>AP
"Mes nenorime, kad savo veikla darytume žalą mūsų santykiams su JAV", - tikina V. Putinas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, "Interfax", BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:47 AM

„Tai tokios būklės kol kas pakibo, bet, kai tik bus galimybė kur nors pervažiuoti, jis, žinoma, taip ir padarys“, - sakė V.Putinas, pirmadienį atsakinėdamas į archeologinės ekspedicijos „Gogland-2013“ dalyvių klausimus.

„O politinio prieglobsčio suteikimo sąlygos jam žinomos, sprendžiant iš paskutinių pareiškimų, jis kažkaip keičia savo poziciją, galutinai situacija kol kas nepaaiškėjo“, - sakė prezidentas.

„Galiausiai jis nori nusigauti į nuolatinę gyvenamąją vietą, nuolat nori būti kitoje teritorijoje“, - pridūrė V. Putinas.

„Mes palaikome tam tikrus santykius su JAV, mes nenorime, kad savo veikla darytume žalą mūsų santykiams su JAV. Jis pasakė ne. Jūs juokiatės, o aš rimtai.

Jis pasakė, kad aš noriu tęsti savo veiklą, noriu kovoti už žmogaus teises, laikau, kad JAV pažeidžia tam tikras teisines normas, tarptautines normas, kišasi į privatų gyvenimą ir kad mano tikslas šiandien - kovoti su tuo. Mes sakėme, tik ne su mumis, mes turime su kuo kovoti“, - pažymėjo prezidentas.

Jis taip pat apkaltino Vašingtoną užkirtus galimybę bėgliui išskirsti iš Rusijos, į kurią jis iš Honkongo atvyko birželio 23 dieną.

„Jis į mūsų teritoriją atvyko be pakvietimo, jis ne pas mus skrido, jis skrido tranzitu į kitas šalis. Bet kai tik atsidūrė ore, tai tapo žinoma, ir mūsų partneriai amerikiečiai iš esmės užblokavo jo tolesnį skrydį“, - sakė V.Putinas.

„Jie patys prigąsdino visas kitas šalis, niekas imti nenori, ir taip jie patys iš esmės užblokavo jį mūsų teritorijoje“, - sakė jis.

„Tokia mums Kalėdų dovanėlė“, - pajuokavo V. Putinas.

Į klausimą, kas bus toliau su E. Snowdenu, valstybės vadovas atsakė: „Iš kur aš žinau? Tai jo gyvenimas, jo likimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.