Suimtas vienas labiausiai ieškomų Meksikos narkomafijos bosų

Meksikoje suimtas narkotikų

Kartu su 40-mečiu narkomafijos bosu Nuevo Laredo mieste Tamaulipo valstijoje suimti dar du gaujos nariai.<br>AP
Kartu su 40-mečiu narkomafijos bosu Nuevo Laredo mieste Tamaulipo valstijoje suimti dar du gaujos nariai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

dpa, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2013, 8:58 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:39 AM

Dar „El Z-40“ vadinamas M. A. Trevinas Moralesas buvo susektas Meksikos šiaurės rytuose netoli JAV sienos, specialiai sušauktoje spaudos konferencijoje pareiškė saugumo kabineto atstovas Eduardo'as Sanchezas.

Kartu su 40-mečiu narkomafijos bosu Nuevo Laredo mieste Tamaulipo valstijoje suimti dar du gaujos nariai. Per operaciją kelyje šūvių neprireikė. Už informaciją, padėsiančią sučiupti M. A. Trevino Moralesą, Meksika ir JAV buvo skyrusios iki 5 mln. dolerių atlygį.

Po Heriberto Lazcano nužudymo per karinę operaciją 2012 metų spalį vadovavimą brutaliam narkotikų karteliui perėmė M. A. Trevinas Moralesas.

M. A. Trevinas Moralesas, be kita ko, kaltinamas organizuotu nusikalstamumu, narkotikų prekyba, nužudymais ir pinigų plovimu. Jo areštas yra pirmoji didelė pergalė prieš organizuotą nusikalstamumą per septynis mėnesius trunkančią prezidento Enrique'o Penas Nietos kadenciją.

„Los Zetas“ kartelis yra aktyvus ne tik narkotikų prekyboje. Jis reketuoja ir į JAV vykstančius migrantus, reikalauja „pinigų už apsaugą“ iš kazino, restoranų, viešbučių ir naktinių barų.

Gauja savo įtaką yra išplėtusi visame rytiniame Meksikos regione iki Gvatemalos bei kitų Centrinės Amerikos šalių. „Los Zetas“ laikoma viena žiauriausių nusikalstamų grupuočių. Kartelis susijęs su dešimtimis nužudymų, greičiausiai ir su 49 žmonių žudynėmis 2012-ųjų gegužę.

Nuo tada, kai buvęs prezidentas Felipe Calderonas savo kadencijos pradžioje 2006 metų gruodį kovai su narkotikų gaujomis pasitelkė kariuomenę, šiame narkotikų kare žuvo daugiau kaip 60 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.