Po mirtino apsinuodijimo atvejų Indijos vaikai boikotuoja nemokamus pietus mokyklose

Po to, kai Indijoje apsinuodiję maistu mirė daugiau kaip 20 vaikų, tūkstančiai moksleivių šalies rytuose boikotuoja nemokamai siūlomus pietus mokyklose. Išgąsdinti vaikai meta maistą į šiukšliadėžes arba visai jo net neliečia, agentūrai AFP sakė aukštas vyriausybės atstovas.

Indijos valstybinėse mokyklose 120 mln. vaikų gauna nemokamą maistą.<br>AP
Indijos valstybinėse mokyklose 120 mln. vaikų gauna nemokamą maistą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:46 PM

Nors žinybos prisiekė, kad tokia tragedija daugiau nepasikartos, daugeliui vaikų tėvai nurodė neliesti valgyklos maisto.

Skurdžioje Indijos Biharo valstijoje pavalgę nemokamų pietų iš ryžių, daržovių ir lęšių mirė mažiausiai 22 vaikai. Dar apie 30 vaikų toliau gydomi ligoninėse. Pirmieji tyrimai rodo, kad vienoje valstybinėje mokykloje antradienį dalytas maistas buvo užterštas insekticidais.

Mokyklos vadovės, kuri slapstosi, namuose šalia vaikams skirto maisto rastos dvi talpos su insekticidais. „Tik direktorė gali pasakyti, ar tai buvo sąmokslas, ar aplaidus elgesys“, - sakė vyriausybės atstovas.

Pasak šaltinių, mokyklos virėjas pasiskundė direktorei dėl maisto kvapo, tačiau moteris esą jį nuramino, ir jis virė toliau.

Indijos valstybinėse mokyklose 120 mln. vaikų gauna nemokamą maistą. Atitinkama programa siekiama pagerinti mitybą, taip pat padidinti mokinių lankomumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.