JAV nusivylusi dėl Rusijos teismo sprendimo įkalinti S. Navalną

Baltieji Rūmai

Rusijos aktyvistai irgi pasmerkė teismo nuosprendį dėl turto grobstymo dideliu mastu kaip įžūlų žingsnį, siekiant nubausti A. Navalną už priešinimąsi Kremliui.<br>AP
Rusijos aktyvistai irgi pasmerkė teismo nuosprendį dėl turto grobstymo dideliu mastu kaip įžūlų žingsnį, siekiant nubausti A. Navalną už priešinimąsi Kremliui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-07-19 10:41, atnaujinta 2018-03-02 22:12

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Jay Carney paragino Maskvą užtikrinti „sąžiningą“ apeliacinį procesą toje byloje ir baigti „spaudimo kampaniją“ prieš Rusijos opoziciją.

„Jungtinės Valstijos giliai nusivylusios ir susirūpinusios, kad buvo nuteistas opozicijos lyderis ir kovotojas su korupcija Aleksejus Navalnas bei tas kaltinamasis“, - pažymėjo J. Carney.

Pasak jo, 37 metų A. Navalnas ir Piotras Oficerovas buvo nuteisti pagal „politiškai motyvuotus kaltinimus dėl turto grobstymo“. Baltųjų rūmų atstovas taip pat atkreipė dėmesį į „procedūrinius trūkumus“ toje byloje.

„Raginame Rusiją leisti nešališką ir sąžiningą apeliaciją dėl nutarties“, - sakė J. Carney, taip pat ragindamas Maskvą „baigti spaudimo kampaniją prieš asmenis ir organizacijas, siekiančias atskleisti korupciją“.

„Griežtas nuosprendis Navalnui yra naujausias pavyzdys nerimą keliančios krypties vyriausybės veiksmuose, kuriais siekiama užgniaužti nepasitenkinimą Rusijos pilietinėje visuomenėje“, - pažymėjo jis.

Rusijos aktyvistai irgi pasmerkė teismo nuosprendį dėl turto grobstymo dideliu mastu kaip įžūlų žingsnį, siekiant nubausti A. Navalną už priešinimąsi Kremliui. Šis sprendimas buvo paskelbtas kaip tik tuo metu, kai A. Navalnas ruošėsi kandidatuoti rinkimuose į Maskvos mero postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.