Tariama Bostono sprogdinimų auka iš labdaros fondo gavo 480 tūkstančių dolerių

Penktadienį Niujorko valstijos Trojo mieste buvo suimta vietos gyventoja, kuri apgaule gavo beveik pusę milijono dolerių iš labdaros fondo, teikiančio pagalbą žmonėms, nukentėjusiems per teroro aktą Bostone (Masačusetso valstija).

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 20, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:29 PM

Kaip pranešė valstijos generalinė prokurorė Martha Coakley, 26 metų Audrea Gause pateikti kaltinimai sukčiavimu.

Anksčiau laikraštis „The Boston Globe” informavo, kad policija sulaikė aferistę, įsteigusią fiktyvų pagalbos Bostono teroro akto aukoms fondą, kuriam buvo paaukota beveik 500 tūkstančių dolerių.

Pasak M. Coakley, kai Masačusetso valstijos generalinė prokuratūra nusprendė patikrinti, kam konkrečiai buvo skirtos lėšos, paaiškėjo, jog tragedijos dieną O. Gause apskritai nebuvo Bostone. Apie tai tikrintojus informavo ir Bostono ligoninės, kur buvo gabenami sužeistieji.

„Ši moteris pavogė pinigus iš žmonių, kurie tikrai nukentėjo nuo sprogimų per Bosotono maratoną”, - pažymėjo prokurorė.

Nekomerciniam pagalbos nukentėjusiesiems per teroro aktą fondui pavyko surinkti 61 milijoną dolerių. Iš viso į organizaciją kreipėsi 232 žmonės, kuriems lėšos pervedamos nuo birželio 30 d. Tarp jų atsidūrė ir O. Gause, pareiškusi, kad per sprogimus ji patyrė galvos smegenų traumą.

Balandžio 15 d. netoli Bostono maratono finišo linijos 12 sekundžių intervalu nugriaudėjo du sprogimai. Žuvo trys žmonės, daugiau kaip 260 buvo sužeista. Amerikos pareigūnai įsitikinę, kad šio teroro akto organizatoriai ir vykdytojai buvo broliai Carnajevai - 26 metų Tamerlanas ir 19 metų Džocharas.

Tamerlanas žuvo praėjus kelioms dienoms po teroro akto per susišaudymą su policija, Džocharas buvo sužeistas ir suimtas. Praėjusią savaitę Masačusetso federalinis teismas pradėjo nagrinėti Dž. Carnajevo bylą. Per pirmąjį posėdį jis neprisipažino esąs kaltas nė pagal vieną iš pateiktų kaltinimų. Jeigu jo kaltė bus įrodyta, jam gresia mirties bausmė arba įkalinimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.