JAV po G. Zimmermano išteisinimo protestai išplito visoje šalyje

Daugiau nei 100 miestų Jungtinėse Valstijose tęsiasi protestai, praėjus savaitei po to, kai buvo išteisintas 29 metų George'as Zimmermanas, nušovęs juodaodį paauglį, praneša BBC.

Tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti už „Teisingumą dėl Treivono“ ne mažiau kaip 100 kitų JAV miestų, įskaitant Atlantą, Čikagą, Los Andželą ir Majamį.<br>AP
Tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti už „Teisingumą dėl Treivono“ ne mažiau kaip 100 kitų JAV miestų, įskaitant Atlantą, Čikagą, Los Andželą ir Majamį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:03 PM

Trayvonas Martinas buvo nušautas 2012 m. vasario 26-ąją Senfordo priemiestyje Orlande. Vietos gyventojas G. Zimmermanas, vadinantis save „savanoriu tvarkos sergėtoju“, policijai pranešė apie „labai įtartiną tipą“, kuris, anot jo, lietui lyjant be tikslo šlaistėsi gatvėje. Dispečeris jam patarė nepersekioti jaunuolio ir nusiuntė patrulių mašiną, bet G. Zimmermanas nepaklausė patarimo ir nušovė juodaodį.

Teisėja iš Floridos nusprendė, kad G. Zimmermanas vaikiną nužudė gindamasis. Šalies prezidentas Barackas Obama, komentuodamas sprendimą, pareiškė, kad daugelis juodaodžių JAV patiria išankstinių rasinių nusistatymų poveikį.

Prieš teismo nutartį protestus kursto žmogaus teisių aktyvistas kunigas Alas Sharptonas. „Nesiekiame smurto, atėjome jo pasmerkti. Smurto, kuris buvo įvykdytas prieš neginkluotą, nekaltą žmogų, vardu Treivonas Martinas“, - kalbėjo jis protesto Niujorke metu.

Tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti už „Teisingumą dėl Treivono“ ne mažiau kaip 100 kitų JAV miestų, įskaitant Atlantą, Čikagą, Los Andželą ir Majamį.

„Mes bandome pakeisti įstatymus, kad tai niekada nebepasikartotų“, - kalbėjo A. Sharptonas. Nužudyto paauglio motina Sybrina Fulton miniai kalbėjo: „Šiandien tai buvo mano sūnus - rytoj gali būti tavo“. Niujorko protesto metu scenoje pasisakė ir atlikėjas Jay Z bei jo žmona dainininkė Beyonce Knowles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.