„Hizbollah“ televizija sako, kad ES nusilenkė Izraeliui

Libano „Hizbollah“ televizija

„Europos Sąjunga nusilenkė Izraelio norams įtraukdama „Hizbollah“ į savo „juodąjį“ sąrašą“, - paskelbė televizija.<br>AP
„Europos Sąjunga nusilenkė Izraelio norams įtraukdama „Hizbollah“ į savo „juodąjį“ sąrašą“, - paskelbė televizija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:45 PM

„Europos Sąjunga nusilenkė Izraelio norams įtraukdama „Hizbollah“ į savo „juodąjį“ sąrašą“, - paskelbė televizija.

Ji apkaltino Didžiąją Britaniją vadovavus pastangoms įvesti šią sankciją, kurią greit pasveikino ir Izraelis, ir jo sąjungininkas Vašingtonas.

Šis televizijos komentaras yra pirmoji „Hizbollah“ reakcija į minimą ES veiksmą.

„Priešo valstybės (Izraelio) lyderiai daug metų bandė spausti Europą priimti šį sprendimą ir propaguoti jį skandalingai remiant amerikiečiams ir britams“, - sakoma televizijos pranešime.

Ji taip pat parodė filmuotą medžiagą iš Izraelio prezidento Shimono Pereso susitikimo su ES užsienio politikos vadove Catherine Ashton, kuriame jis ragino 28 valstybių bloką įtraukti „Hizbollah“ į teroristinių organizacijų sąrašą.

„Britanija buvo šios kampanijos priešakyje, ... kartais nurodydama Burgaso išpuolį, kartais - vieno įtariamojo areštą Kipre“, - pranešė televizija.

„Hizbollah“ karinis sparnas buvo kaltinamas dėl pernai įvykdyto kruvino išpuolio prieš Izraelio turistus Burgase Bulgarijoje. Šių metų kovą Kipre vienas „Hizbollah“ agentas buvo nuteistas už sąmokslą įvykdyti panašų išpuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.