Įtakingas serbas laisvę atgavo už 12 milijonų eurų

Serbijos teismas antradienį paleido į laisvę milijonierių, vieną įtakingiausių Balkanų šalių asmenų Miroslavą Miškovičių už rekordinį 12 mln. eurų užstatą, skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:13 PM

M. Miškovičiui gegužę buvo pateikti kaltinimai dėl prieš dešimtmetį sudaryto prieštaringai vertinamo privatizacijos sandorio. Milijonierius kaltinamas įgaliojimų viršijimu ir mokesčių vengimu.

M. Miškovičius ir jo sūnus Markas bei dar devyni asmenys taip pat kaltinami 25 mln. eurų neteisėto pelno įgijimu iš privatizuotos, bet dabar jau bankrutavusios kelių remonto bendrovės 2005-2010 metais.

M. Miškovičius yra vienas turtingiausių žmonių Serbijoje, jam priklauso kompanija „Delta Holding“, kuri užsiima mažmenine prekyba, nekilnojamuoju turtu, draudimu ir bankininkyste Serbijoje bei kitose Balkanų valstybėse. „Delta Holding“, kurioje dirba per 7 tūkst. žmonių, ne kartą paneigė, kad M. Miškovičius neva pažeidė įstatymą.

M. Miškovičius buvo sulaikytas gruodį nagrinėjant vieną didžiausių kovos su korupcija Serbijoje bylų.

Teismas antradienį patvirtino, kad 68-erių magnato kompanija sumokėjo didžiausią Serbijoje taikomą 12 mln. eurų užstatą. Jam buvo nurodyta atiduoti pasą ir neišvykti iš Belgrado.

Kol kas nežinoma, kada prasidės teismas. Jeigu bus įrodyta M. Miškovičiaus kaltė, jam gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.