E. Snowdenui advokatas padovanojo knygą „Nusikaltimas ir bausmė“

Kol kas nežinoma, kada E. Snowdenas paliks oro uostą.

Kremliaus politiką palaikantis teisininkas A. Kučerena susitiko su E. Snowdenu.<br>AP
Kremliaus politiką palaikantis teisininkas A. Kučerena susitiko su E. Snowdenu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2013, 8:22 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:28 PM

„Jis lieka čia. Jis tebėra tranzito zonoje“ Šeremetjevo oro uoste, Kremliaus politiką palaikantis teisininkas Anatolijus Kučerena sakė žurnalistams po susitikimo su E. Snowdenu toje zonoje.

Šis E. Snowdenui padedantis advokatas trečiadienį sakė, kad padovanos amerikiečiui rusų literatūros klasiko Fiodoro Dostojevskio romaną „Nusikaltimas ir bausmę“, jam ruošiantis palikti Maskvos oro uostą, kur yra įstrigęs jau mėnesį.

„Nupirkau jam (E. Snowdenui. - Red.) Dostojevskio „Nusikaltimą ir bausmę“, - sakė A. Kučerena, kuris buvusiam JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininku padėjo pateikti prašymą dėl prieglobsčio suteikimo Rusijoje, o trečiadienį perdavė dokumentą, suteikiantį teisę laisvai judėti šalies teritorijoje.

„Galvoju, kad Raskolnikovas, kuris nužudė sena pinigų skolintoją. Manau, jis turėtų apie tai paskaityti“, - A. Kučerena sakė Rusijos televizijai prieš susitikimą su E. Snowdenu.

Advokatas turėjo omenyje šio svarbaus rusų literatūros kūrinio siužetą, kuriame vaizduojama, kaip jaunas vyras nužudo pagyvenusią moterį, o vėliau kankinasi dėl sąžinės priekaištų.

„Nenoriu pasakyti, kad yra panašumo jų pasaulėžiūroje, tačiau vis tiek manau, kad tai pasaulinė klasika ir kad jam bus įdomu“, - pridūrė jis.

„Taip pat nupirkau jam Čechovo (knygą) desertui“, - sakė A. Kučerena, turėdamas omenyje kitą rusų literatūros klasiką - rašytoją ir dramaturgą Antoną Čechovą.

Kol kas nežinoma, kada E. Snowdenas paliks oro uostą.

30-metis amerikietis Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje buvo nuo birželio 23-osios, kai jis atskrido iš Honkongo. Jo pasą atšaukė Jungtinės Valstijose, siekiančios susigrąžinti bėglį ir teisti jį dėl šnipinėjimo.

Maskva pareiškė, kad E. Snowdenas privalo liautis viešinti informaciją, kenkiančią Jungtinėms Valstijoms, jeigu jis nori pasilikti Rusijoje. Praėjusią savaitę E.Snowdenas pateikė Rusijos migracijos tarnybai prašymą suteikti laikiną prieglobstį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.