Jaunai pacientei dėl kontraceptinių tablečių teko išklausyti gydytojo pamokslą

Ar medikas turi teisę aiškinti moteriai, kiek ji turėtų susilaukti vaikų? Tokia diskusija užvirė Naujojoje Zelandijoje, kai gydytojas griežtai atsisakė jaunai pacientei skirti kontraceptinių tablečių, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Mail” informacija.

Mergina iš specialisto lūpų taip pat išgirdo paskaitą apie kūdikio teisę gyventi ir pasiūlymą saugotis nėštumo natūraliais būdais.<br>123rf
Mergina iš specialisto lūpų taip pat išgirdo paskaitą apie kūdikio teisę gyventi ir pasiūlymą saugotis nėštumo natūraliais būdais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 8:40 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:06 PM

23 metų Melissa Pont pasipiktino, kai jos šeimos gydytojas atsisakė išrašyti jai naują kontraceptinių piliulių receptą.

Medikas Josephas Lee merginai pareiškė, kad ji dar „neatliko savo reprodukcinio darbo” ir nesusilaukė vaikų.

Mergina iš specialisto lūpų taip pat išgirdo paskaitą apie kūdikio teisę gyventi ir pasiūlymą saugotis nėštumo natūraliais būdais, nors jie ne visada veiksmingi.

„Jaučiausi taip, lyg būtų smerkiamas mano sprendimas neturėti vaikų. Tai mano ir mano sužadėtinio sprendimas. Esame jauni, ką tik nusipirkome namą. Kas jis toks, kad galėtų man sakyti, ar turime susilaukti vaikų, ar ne?” – piktinosi M. Pont.

Jos istorija Naujojoje Zelandijoje įžiebė diskusijų audrą. Vienas fondas, besirūpinantis moterų sveikata, pareiškė, kad Naujosios Zelandijos bendrosios praktikos gydytojai, nenorintys skirti moterims kontraceptinių priemonių, yra pyktį kelianti problema.

Šalies Medikų asociacija teigia, kad gydytojas turi teisę atsisakyti išrašyti piliulių, jeigu tai prieštarauja jo įsitikinimams, bet tokiu atveju privalo nusiųsti pacientę pas kitą gydytoją. J .Lee, kuris yra katalikas, dviejų vaikų tėvas, neišsižada savo sprendimo.

Medikas pareiškė, kad moterims skiria kontraceptinių piliulių tik tada, kai jos nori padaryti pertrauką tarp nėštumų arba turi mažiausiai keturis vaikus. Anot J. Lee, nėštumas paauglystėje gali būti merginos likimas. Gydytojas taip pat neleidžia pacientams naudoti sargių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.