Siekdami laimėti vis daugiau žmonių žaidžia su mirtimi

Įvairiose pasaulio šalyse pamėgtos varžybos, kurių dalyviai stengiasi kuo daugiau suvalgyti arba išgerti, ne veltui laikomos pavojingomis. Bet net ir mirties baimė, regis, niekaip neatbaido padūkėlių, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Mail”, „The Independent” ir AP informacija.

Noras bet kokia kaina nugalėti varžovus pasiglemžia vis daugiau gyvybių.
Noras bet kokia kaina nugalėti varžovus pasiglemžia vis daugiau gyvybių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 8:23 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:06 PM

45 metų Joaquinas Alcarazas Gracia iš Ispanijos neilgai džiaugėsi alaus gėrimo karaliaus titulu.

Mursijos regione praėjusį trečiadienį vykusio kasmečio konkurso žiūrovai net išsižioję stebėjo, kaip vyras per 20 minučių išgėrė 6 litrus alaus. Bet jo kūnas, regis, netrukus pasakė: „Gana.”

Susirinkusiųjų nuostaba virto tikru siaubu, kai J. A. Gracia vos pakėlęs laimėtojo prizą pradėjo be perstojo vemti ir nebegalėjo pratarti nė žodžio.

Po kelių minučių vyras neteko sąmonės ir jos nebeatgavęs vėliau mirė. Medikai nustatė, jog vyras patyrė širdies smūgį.

Lygiai taip pat tragiškai baigėsi aitriųjų paprikų pyrago valgymo konkursas Australijoje, vykęs vienoje Kvynslando valstijos aludėje.

Liudininkai prisimena, kaip valgymo varžybose dalyvavęs 64 metų Bruce’as Hollandas pasakė: „Viešpatie, šis pyragas aštrus” ir po kelių akimirkų susmuko. Po 90 minučių B. Hollandas mirė ligoninėje.

Tavernos atstovas Arthuras McMahonas sakė, jog maisto valgymo konkursas, surengtas per regbio varžybų pertrauką, įstaigoje vyko pirmą kartą. O B. Hollandas esą buvo pirmas savanoris, pasisiūlęs dalyvauti tame konkurse.

Manoma, kad B. Hollandas galėjo uždusti arba patirti širdies smūgį. Tiesa, aludės atstovai tikina, kad pyragas nebuvo labai aštrus.

Vis dėlto patirtis rodo, kad tokių konkursų dalyviai dažnai neįvertina rizikos ir žūtbūt siekdami laimėti žaidžia su mirtimi.

Skaudžia nelaime praėjusių metų spalį baigėsi ir JAV vykęs tarakonų valgymo čempionatas. Jo laimėtojas 32-ejų Edwardas Archboldas, suvalgęs dešimtis didžiųjų tarakonų, pasijuto blogai.

Vyriškis po čempionato pradėjo vemti, susmuko ant grindų ir mirė.

Skrodimas parodė, kad E. Archboldo kvėpavimo takus užkišo nariuotakojų kūno dalys. Vyras mirė užspringęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.