JAV pažadėjo nekankinti E. Snowdeno ir nebausti jo mirtimi

JAV generalinis prokuroras Ericas Holderis patikino Rusijos valdžią, kad buvusiam CŽV darbuotojui Edwardas Snowdenas tėvynėje negresia kankinimai ar mirties bausmė, praneša „Reuters”.

JAV valdžia kaltina E. Snowdeną valstybės nuosavybės vagyste, informacijos apie šalies nacionalinę gynybą perdavimu ir ketinimu paskelbti slaptus duomenis.<br>AP
JAV valdžia kaltina E. Snowdeną valstybės nuosavybės vagyste, informacijos apie šalies nacionalinę gynybą perdavimu ir ketinimu paskelbti slaptus duomenis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2013, 8:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:08 PM

Pasak E. Holderio, E. Snowdenas turės gynybą pagal visus JAV įstatymų reikalavimus. Generalinio prokuroro laiškas datuotas liepos 23 d., bet jis buvo paskelbtas tik penktadienį.

JAV valdžia kaltina E. Snowdeną valstybės nuosavybės vagyste, informacijos apie šalies nacionalinę gynybą perdavimu ir ketinimu paskelbti slaptus duomenis. Nė vienas iš jam pateiktų kaltinimų nenumato nei mirties bausmės, nei įkalinimo iki gyvos galvos.

Nuo birželio pabaigos E. Snowdenas yra Maskvos Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje, kurios negali palikti, kadangi JAV valdžia anuliavo jo pasą. Amerikietis padavė prašymą suteikti jam laikiną prieglobstį Rusijoje, bet jis kol kas nepatenkintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.