M. Brahmi duktė papasakojo, kaip Tunise buvo nužudytas jos tėvas

„Mano tėvas buvo tikras arabų nacionalistas“, - sakė ji.

Teigiama, kad abu opozicijos lyderiai - Mohamedas Brahmi ir vasarį nužudytas Chokri Belaidas<br>AP
Teigiama, kad abu opozicijos lyderiai - Mohamedas Brahmi ir vasarį nužudytas Chokri Belaidas<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2013, 7:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:10 PM

„Maždaug vidurdienį išgirdome šaudymą, mano tėvo šauksmą iš skausmo. Mes išpuolėme lauk – mano brolis, motina ir aš – ir radome jį suvarpytą kulkų prie jo automobilio, pastatyto priešais namus, vairo“, - AFP pasakojo 19-metė Balkis Brahmi. Jos akys buvo paraudusios.

„Nepaisydama viso to siaubo, pastebėjau du motoroleriu nuvažiuojančius vyrus juodais trikotažiniais marškinėliais, su šalmais, (kurių) vienas buvo raudonas, o kitas – smėlio spalvos“, - sakė Balkis, kuri yra vienas iš penkių M. Brahmi vaikų.

„Vietos policija atvyko ne greitai; kaimynas nuvežė mano tėvą į ligoninę, kur jis mirė. Jis gyveno kaip principo žmogus ir paliko mus kaip kankinys“, - tramdydama ašaras pasakojo ji.

Balkis Brahmi sakė, kad tėvas rengėsi atsistatydinti iš parlamento, nes „nenorėjo balsuoti už konstituciją, kuria siekiama pašventinti karinę diktatūrą“.

Islamiška partija „Ennahda“, kuri vadovauja Tuniso valdančiajai koalicijai, „nužudė mano tėvą ir aš laikau jos lyderį Rachedą Ghannouchi asmeniškai (už tai) atsakingu“, pareiškė mergina.

„Mano tėvas buvo tikras arabų nacionalistas“, - sakė ji.

Jos 23 metų brolis Adnanas, kuris buvo su tradicine palestinietiška skara, sakė, kad perskaitė tėvui paskutines musulmoniškas maldas, kol jis automobilyje prarado sąmonę.

Tuo tarpu prokuratūra paskelbė, kad skrodimas parodė, jog M. Brahmi, kurį šeima ir kolegos žada šeštadienį Tuniso kapinėse palaidoti kaip „kankinį“, pakirto 14 kulkų.

Teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“ pranešė, jog Adnanas Brahmi jos tyrėjams sakė girdėjęs pirmąjį ir antrąjį šūvius, o paskui – dar kelis šūvius tarsi iš automato.

Tuniso vidaus reikalų ministras Lotfi Ben Jeddou penktadienį pasakė, kad abu opozicijos lyderiai - Mohamedas Brahmi ir vasarį nužudytas Chokri Belaidas - buvo nušauti iš to paties ginklo.

„Ginklas, iš kurio buvo nužudytas Mohamedas Brahmi (ketvirtadienį), yra tas pats, iš kurio prieš šešis mėnesius buvo nušautas Chokri Belaidas“, - sakė jis per spaudos konferenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.