Tragedija Floridoje - vyras sukėlė gaisrą ir iššaudė šešis kaimynus (atnaujinta)

Ginkluotas, gyvenimu nusivylęs vyras nušovė šešis savo kaimynus ir dar du aštuonias valandas laikė įkaitais iki kol specialiosios policijos tarnybos SWAT pareigūnai įsiveržė į butą ir nušovė įtariamąjį. Du įkaitus pavyko išgelbėti.

Vyriškis nušovė šešis savo kaimynus.<br>AP
Vyriškis nušovė šešis savo kaimynus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2013, 6:55 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:49 PM

Tokia drama sukrėtė JAV, Floridoje esančio Hajalijos miesto gyventojus. Daugiabučiame name, kubiečių gyvename rajone 43 metų amžiaus Pedro Vargasas pradėjo šaudyti penktadienį per vakarienę vietos laiku, praneša nytimes.com.

Kaimynai pasakojo, kad vyriškis gyveno daugiabučiame name kartu su savo mama. Tiksli jo agresijos proveržio priežastis nežinoma, bet paaiškėjo, kad P. Vargasas buvo susipykęs su pastato prižiūrėtojų pora, kurie gyveno tame pačiame name ir yra tarp aukų.

Lemtingą vakarą P. Vargasas padegė savo butą ir ėmė blaškytis po pastatą, šaudydamas į kaimynus. Jis ėmė siautėti apie 18 val. 30 min. vietos laiku (šeštadienį 1 val. 30 min. Lietuvos laiku). Kai pareigūnai susivokė, kad pastate vyksta gerokai baisesni dalykai, nei vien gaisras, šeši žmonės jau buvo žuvę, kaip sakė policijos atstovas.

„P. Vargasas bėgo per pastatą, šaudydamas atsitiktinai ir be jokio logiško paaiškinimo“, - sakė detektyvas Carlas Zogby iš Hajalijos policijos departamento.

Galiausiai šaudytojas pasislėpė nuo policijos bute ketvirtame aukšte ir paėmė įkaitais jame gyvenusią sutuoktinių porą. Vyras išsisukinėjo keletą valandų vis paleisdamas šūvių salvę į pareigūnų pusę.

Po aštuonių valandų derybų pareigūnai šturmavo butą ir nušovė P. Vargasą. Vyras buvo kaip reikiant apsiginklavęs – pareigūnai mano, kad jis ketino nušauti dar daugiau žmonių. Pakistaniečių pora, kurią šaulys buvo paėmęs įkaitais, nenukentėjo.

Visi, išskyrus vieną auką, gyveno tame pačiame name, kaip ir P. Vargasas. Vieną žmogų jis nušovė gatvėje, kai nelaimėlis grįžo namo į kitoje gatvės pusėje stovintį daugiabutį su dviem vaikais. Šie nebuvo sužeisti.

Iš viso žuvo trys moterys ir keturi vyrai, įskaitant šaudytoją. Tarp žuvusiųjų – pastato prižiūrėtojai 79 metų Italo ir 69 metų Camira Pisciotti, 17 metų amžiaus mergina, 33 metų kaimynas iš kito pastato ir du vyresnio amžiaus žmonės.

Šaudytojo mamos namie nebuvo, kai prasidėjo tragedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.