Didžioji Britanija iš riziką keliančių atvykėlių reikalaus užstato

Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministerija pirmadienį patvirtino, jog bus reikalaujama 4 tūkst. 630 JAV dolerių užstato iš „didelę riziką“ keliančių lankytojų, atvykusių iš šešių buvusių kolonijų Afrikoje ir Azijoje. Šis bandomasis planas sulaukė įspėjimų, kad gali nukentėti tarptautinė prekyba, skelbia AP.

Šiuo metu užstatas bus taikomas Nigerijai, Ganai, Indijai, Pakistanui, Bangladešui ir Šri Lankai.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Šiuo metu užstatas bus taikomas Nigerijai, Ganai, Indijai, Pakistanui, Bangladešui ir Šri Lankai.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-29 18:16, atnaujinta 2018-03-02 12:55

Londonas pirmadienį paskelbtame pranešime teigia, jog planas bus įgyvendinamas nepaisant pasipiktinimų, kaltinimų diskriminacija ir įspėjimų dėl atsakomųjų veiksmų.

Pranešime nenurodyta, kada iniciatyva pradės galioti.

Šiuo metu užstatas bus taikomas Nigerijai, Ganai, Indijai, Pakistanui, Bangladešui ir Šri Lankai. Remiantis vyriausybės duomenimis, šių šalių piliečiai praėjusiais metais pateikė daugiau nei pusę milijono prašymų išduoti vizas.

Bangladešo kelionių agentūros Dakoje savininkas Khaledas Mahmudas AP pirmadienį sakė, kad planas yra rasistinis.

Pietiniame Pakistano Karačio mieste kompiuterių verslu užsiimantis Syedas Shahidas Ali teigė, kad „sunki ir nepakeliama“ naujoji politika turės neigiamą poveikį britų turizmui ir verslui.

Buvęs Pakistano parlamentaras Haideras Abbasas Rizvi pareiškė, kad britų vyriausybė turi persvarstyti savo sprendimą, nes tai pakenks daugeliui pakistaniečių, kurių artimieji gyvena Jungtinėje Karalystėje ir kurie neišgalės sumokėti tokio užstato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.