Romoje vyko protestas dėl nacių karo nusikaltėlio 100-ojo gimtadienio šventės

Dešimtys demonstrantų, įskaitant Romos žydų bendruomenės narius, protestavo prie daugiabučio, kur buvęs SS pareigūnas, atsakingas už vienas žiauriausių Italijos žudynių, pirmadienį šventė savo 100-ąjį gimtadienį, skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 7:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:55 PM

Buvęs SS kapitonas Erichas Priebke Italijos sostinėje gyvena namų arešto sąlygomis nuo 1998 metų, kai buvo sulaikytas ir nuteistas laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Jis buvo pripažintas kaltu dėl žudynių Ardeatino uolose netoli Romos, kur 1944 metų kovą buvo nužudyti 335 civiliai.

Kai prie pastato atvyko E. Priebke anūkas su šampano buteliu, įvyko nedidelis apsistumdymas. Demonstrantai šaukė „Gėda“, o vienas iš jų tvirtino, kad tai provokacija. Įtampa dėl E. Priebke, kuris niekuomet neatgailavo dėl savo nusikaltimų, dar labiau išaugo dėl pranešimų, kad netoliese buvo pakabinta buvusį SS vadą sveikinančių plakatų.

Po karo E. Priebke paspruko į Argentiną, bet buvo deportuotas į Italiją, kai per interviu JAV televizijoje pripažino savo vaidmenį žudynėse ir sakė, kad jas surengė prieš „teroristus“. E. Priebke vadovavo Vokietijos kariams, kurie nužudė 335 civilius keršydami už 33 Vokietijos karius, kuriuos netoli Romos nukovė partizanų grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.