Tunisietei „Femen“ aktyvistei panaikinti kaltinimai dėl šmeižto

Tuniso teismas pirmadienį

Aktyvistė protestavo prieš kasmetinį griežtosios linijos salafitų suvažiavimą, planuotą surengti istoriniame islamiškojo mokymo centre, kol vyriausybė galiausiai jį uždraudė.<br>AP
Aktyvistė protestavo prieš kasmetinį griežtosios linijos salafitų suvažiavimą, planuotą surengti istoriniame islamiškojo mokymo centre, kol vyriausybė galiausiai jį uždraudė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 4:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:02 PM

Tačiau advokatas Ghazi Mrabetas sakė, kad A. Sboui tebėra kaltinama neteisėtu paprikinio purškalo laikymu, už kurį gresia nuo šešių mėnesių iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Moteris taip pat gali būti teisiama dėl kapinių išniekinimo, už kurį gali būti pasiųsta už grotų iki dvejų metų.

„Teismas nutarė atmesti šią bylą prieš Aminą. Tai pergalė - teisėtvarka pradėjo suprasti, kad ji buvo nesąžiningai persekiojama“, - sakė advokatas, komentuodamas bylą dėl nepagarbos ir šmeižto.

Šie kaltinimai A. Sboui buvo pateikti, kai ji pareiškė, jog suimti asmenys buvo kankinami kalėjime, kuriame ji buvo laikoma nuo gegužės, kai buvo sulaikyta dėl „Femen“ pavadinamo užrašymo ant vienos sienos šalia kapinių Kairuano mieste.

Aktyvistė protestavo prieš kasmetinį griežtosios linijos salafitų suvažiavimą, planuotą surengti istoriniame islamiškojo mokymo centre, kol vyriausybė galiausiai jį uždraudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.