FTB agentai iš prostitucijos tinklo išvadavo 105 paaugles

Jungtinių Valstijų

Pareigūnai sulaikė 150 asmenų, kurie įtariami sąvadavimu.<br>"Reuters"
Pareigūnai sulaikė 150 asmenų, kurie įtariami sąvadavimu.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-07-30 11:09, atnaujinta 2018-03-02 12:42

Dauguma paauglių, kurie buvo išgelbėti per trijų dienų operaciją 76 miestuose, buvo 13-16 metų, sakė FTB Baudžiamųjų tyrimų skyriaus direktoriaus pavaduotojas Ronaldas Hosko.

„Mūsų tikslas - kad apie prekybą vaikais būtų viešai diskutuojama“, - R. Hosko sakė žurnalistams. - Mėginame ištraukti šiuos nusikaltimus iš šešėlio ir atkreipti į juos dėmesį ... kad jie (vaikai) būtų pašalinti iš to rato.“

Reidas buvo bendradarbiaujant vietos, valstijų ir federalinėms teisėsaugos tarnyboms, taip pat Nacionaliniam dingusių ir išnaudojamų vaikų centrui (NCMEC).

NCMEC vadovas Johnas Ryanas sakė, kad operacija „Cross Country“ „demonstruoja, kiek daug Amerikos vaikų kasdien parduodami seksui, daugelis jų - internetu“.

San Fransisko agentai išvadavo 12 vaikų ir suėmė 17 sutenerių, o FTB komanda Detroite išgelbėjo 10 vaikų ir sulaikė 18 sutenerių. Atlantoje į pareigūnų rankas pateko 17 prostitucijos organizatorių, tačiau pavyko išvaduoti tik dvi mergaites.

Šių reidų taikiniais paprastai tapdavo sunkvežimių stovėjimo aikštelės, lošimo namai, pažinčių portalai ir tinklalapiai, reklamuojantys palydovių paslaugas, nurodė FTB. Sulaikytieji dažnai padėdavo atskleisti platesnius prostitucijos tinklus, apimančius ne vieną valstiją, todėl tokios nusikalstamos veiklos tyrimai tapdavo federalinių tarnybų jurisdikcija.

Operacija „Cross Country“ buvo surengta pagal FTB nacionalinę iniciatyvą „Innocence Lost“ („Prarasta nekaltybė“). Ši programa, įkurta 2003 metais, padėjo išgelbėti iš viso daugiau nei 2 700 lytiškai išnaudojamų vaikų.

Viena mergaitė, įvardijama kaip Alex, išvaduota per vieną ankstesnį reidą, davė interviu, kuris buvo paskelbtas FTB tinklalapyje. Ji pasakojo, kad būdama 15 metų pabėgo iš namų, kur jos gyvenimas buvo sunkus, o prostitute tapo būdama 16-metė.

„Iš pradžių buvo siaubinga, bet vėliau tiesiog atbunki, - Alex pasakojo apie savo patirtį gatvėje. - Pradedi mąstyti visiškai kitaip - tarsi būtum kitas žmogus. Ten nebuvau aš - žinau tai. Ten jokiu būdu nebuvau aš.“

Galiausiai mergina susisiekė su FTB, o pareigūnai su jos pagalba suėmė du sutenerius bei išgelbėjo kelias kitas nepilnametes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.