E. Snowdeno tėvas ketina apsilankyti Rusijoje, kad pamatytų sūnų

Buvusio CŽV darbuotojo Edwardo Snowdeno tėvas Lonas Snowdenas ketina aplankyti Rusiją, kad pasimatytų su sūnumi. Tai jis trečiadienį papasakojo interviu televizijos kanalui „Rossija 24”.

E. Snowdenas nuo birželio 23 d. yra Maskvos Šeremetjevo oro uoste, kur jis atvyko iš Honkongo kaip tranzitinis keleivis. Liepos viduryje jis paprašė laikimo prieglobsčio Rusijoje.<br>AP
E. Snowdenas nuo birželio 23 d. yra Maskvos Šeremetjevo oro uoste, kur jis atvyko iš Honkongo kaip tranzitinis keleivis. Liepos viduryje jis paprašė laikimo prieglobsčio Rusijoje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:08 PM

„Kai bus tinkamos aplinkybės ir tinkamas laikas, aš tikiuosi, kad turėsiu tokią galimybę. Žinoma, aš važiuosiu į Rusiją”, - sakė jis. „Aš myliu savo sūnų, aš didžiuojuosi savo sūnumi. Manau, jog jei mes važiuosime į Rusiją, tai padarysime legitimiu pagrindu ir tinkamomis aplinkybėmis”, - pridūrė L. Snowdenas.

Anksčiau interviu „The Washington Post” L. Snowdenas pareiškė, jog FTB mėgino organizuoti jo kelionę į Maskvą, kad jis įkalbėtų sūnų grįžti į tėvynę.

E. Snowdenas nuo birželio 23 d. yra Maskvos Šeremetjevo oro uoste, kur jis atvyko iš Honkongo kaip tranzitinis keleivis. Liepos viduryje jis paprašė laikimo prieglobsčio Rusijoje.

Snoudenas vyresnysis laikraščiui papasakojo, jog pareiškė norą pasikalbėti su sūnumi nors nuotoliniu būdu. „Ar galite užmegzti ryšį?” - pasiteiravo jis FTB darbuotojų. Šie atsakė nesą dėl to tikri. Tačiau L. Snowdenas prisipažino, kad tik prieš kelias dienas buvo susisiekęs su sūnumi per tarpininkus, bet detalių neatskleidė.

E. Snowdenas demaskavo JAV specialiųjų tarnybų masinio elektroninio sekimo programas. Tėvynėje jam inkriminuojamas nesankcionuotas slaptos informacijos atskleidimas ir sąmoningas žvalgybos duomenų perdavimas asmenims, neturintiems teisės jų gauti. Be to, jis kaltinamas JAV vyriausybės nuosavybės vagyste. Pagal kiekvieną iš šių punktų jam gresia iki 10 metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.