Kameroje pamirštas studentas gaus daugiau kaip 4 milijonų dolerių kompensaciją

Studentas amerikietis Danielas Chongas, kuris 2012 metų balandį buvo sulaikytas San Diege (Kalifornijos valstija) įtarus jį kvaišalų laikymu ir vos nežuvo dėl JAV Kovos su narkotikais valdybos pareigūnų aplaidumo, gaus 4,1 milijono dolerių kompensaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 PM

Tai antradienį pranešė valdybos atstovai.

Nustatyta, kad pareigūnai po trumpos apklausos uždarė jaunuolį į mažytę kamerą ir jam pasakė, jog artimiausiu metu jis išeis į laisvę. Bet D. Chongas ten praleido penkias paras be maisto ir vandens. Tik dėl laimingo atsitiktinumo valdybos darbuotojai aptiko atokioje patalpoje vyro kūną beveik be jokių gyvybės žymių. Studentas buvo nugabentas į ligoninę, kur visą savaitę balansavo ant gyvybės ir mirties ribos.

Išrašytas iš ligoninės D. Chongas padavė Kovos su narkotikais valdybą į teismą, reikalaudamas nubausti pareigūnus, kaltus dėl žiauraus elgesio. Antradienį San Diego teismas sureguliavo ginčą ir įpareigojo valdžią išmokėti nukentėjusiajam 4,1 milijono dolerių kompensaciją už patirtą fizinę ir moralinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.