Gaisrą Nairobio tarptautiniame oro uoste pavyko suvaldyti (dar papildyta)

Kenijos sostinės Nairobio oro uoste trečiadienį kilo didelis gaisras. Ugniagesiams pavyko sustabdyti gaisro plitimą, praneša BBC.

Prieš įsišėlusią ugnį ugniagesiai atrodė bejėgiai.<br>AP nuotr.
Prieš įsišėlusią ugnį ugniagesiai atrodė bejėgiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:49 AM

Gaisras prasidėjo apie 4.30 val. vietos laiku (3.30 val. Lietuvos laiku), bet pirmieji ugniagesių automobiliai į oro uostą atvyko tik apie 7 val. ryto. Tuo metu pastatas jau stipriai liepsnojo.

Liudininkai pasakojo, kad gaisras buvo milžiniškas, o gelbėtojų automobiliai dėl transporto spūsčių negalėjo greitai privažiuoti prie oro uosto. Vyriausybė taip pat pripažino, kad ugniagesiams pritrūko vandens ir reikėjo papildomai atsiųsti vandens autocisternas.

Oro uosto atstovai sakė, kad Kenijos policijai ir ugniagesiams trūksta finansavimo, todėl gelbėtojams padėjo Raudonasis Kryžius ir privačios apsaugos įmonės, įskaitant Didžiosios Britanijos tarptautinę bendrovę G4S.

Buvo atšaukti visi skrydžiai. Tarptautinio oro uosto, kuris laikomas vienu svarbiausių Rytų Afrikoje, darbas paralyžiuotas.

"Twitter" tinklu išplatintose nuotraukose matyti didžiuliai dūmų stulpai ir liepsnos, besiveržiančios iš vieno pagrindinių pastatų. Turimais duomenimis, visiškai sunaikinta keleivių atvykimo zona.

Oro uosto teigimu, keleiviai evakuoti į saugias vietas. Kol kas nėra pranešimų apie aukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.