Į turistų minią JAV įsirėžęs vairuotojas nepripažino savo kaltės

Vyras, kuriam buvo

Sulaikytajam pateikti kaltinimai dėl užpuolimo, naudojant mirtiną ginklą – jo automobilį.<br>AP
Sulaikytajam pateikti kaltinimai dėl užpuolimo, naudojant mirtiną ginklą – jo automobilį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 3:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:31 AM

38 metų Nathanas Campbellas laikomas arešte, nustačius 1 mln. dolerių užstatą po šiurpaus incidento, per kurį žuvo į povestuvinę kelionę atvykusi italė, o dar 11 žmonių buvo sužeisti.

Sulaikytajam pateikti kaltinimai dėl užpuolimo, naudojant mirtiną ginklą – jo automobilį, taip pat dėl pabėgimo iš eismo įvykio vietos, nurodė Los Andželo prokuratūra.

Rugsėjo 4-ąją įvyks parengiamasis teismo posėdis, kuriame bus nuspręsta, ar surinktų įrodymų pakanka, kad byla būtų nagrinėjama. Jeigu būtų pripažintas kaltu, N.Campbellas gali būti nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Avarijos, įvykusios šeštadienį apie 18 val. vietos (sekmadienį 4 val. Lietuvos) laiku, liudininkai pasakojo, kad galingo sportinio automobilio „Dodge Avenger“ vairuotojas, ko gera, sąmoningai rėžėsi į pėsčiuosius.

Kaip pranešama, vairuotojas po avarijos pabėgo iš įvykio vietos. Vėliau įtariamasis pats atvyko į apklausą Santa Monikos policijos nuovadoje, kur buvo oficialiai suimtas,

Per tą incidentą žuvo 32 metų Italijos pilietė Alice Gruppioni, nurodė koronerio biuro tyrėja Kristy McCracken.

Palaikų tyrimas parodė, kad moteris mirė nuo galvos ir kaklo traumos, o jos mirties priežastimi buvo pripažinta žmogžudystė, informavo Los Andželo teismo medicinos tyrėjų biuras.

Liudininkai pasakojo apie sąmyšį, kilusį per tą tragišką nutikimą. Vieni sakė, kad automobilis rėžėsi į žmones, važiuodamas apie 100 kilometrų per valandą greičiu, tačiau kitiems atrodė, kad jis važiavo lėčiau.

Lentomis grįstas Venis Bičo pėsčiųjų takas yra viena iš populiariausių tarp turistų vietų Los Andžele. Jame visuomet gausu žmonių, stoviniuojančių prie krautuvėlių ir kioskų.

Ten yra įrengtas „Raumenų paplūdimys“ – mankštos centras po atviru dangumi, populiarus tarp kultūristų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.