JAV kariuomenės psichologas prisipažino nužudęs 13 karių

Buvęs JAV kariuomenės psichologas Maj Nidal Hasanas, kaltinamas 2009 metais kariuomenės bazėje Teksaso valstijoje nužudęs 13 karių, teisme prisipažino padaręs šį nusikaltimą, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-07 08:42, atnaujinta 2018-03-02 02:52

Vis dėlto, Jungtinėse Valstijose gimęs musulmonas kaltinamasis tvirtina, kad įkalčiai rodo tik vieną istorijos pusę. Jis teigia, kad nužudydamas karius gynė Afganistano musulmonus ir Talibaną. Jei bus pripažintas kaltu dėl 13 žmogžudysčių ir 32 pasikėsinimų nužudyti, M.N.Hasanui gali būti skirta mirties bausmė.

M.N.Hasano išpuolis buvo kruviniausias su kariniais veiksmais nesusijęs incidentas JAV karinėse bazėse. Prokuroras įžanginėje kalboje sakė, kad kaltinamasis tyčia taikėsi į neginkluotus ir nieko neįtariančius karius, norėdamas nužudyti kiek įmanoma daugiau žmonių. Teigiama, kad M.N.Hasanas išpuolį gerai apgalvojo ir jam kruopščiai ruošėsi.

Kaltinamasis per teismą žada gintis pats. Teisėja Tara Osborn jau uždraudė M.N.Hasanui tvirtinti, kad karius žudė gindamas kitus žmones. Teisėja nusprendė, kad nėra jokių įkalčių, kad bazėje buvę kariai kėlė kokį nors pavojų Talibano vadovybei ir pareiškė, kad per teismą JAV vadovaujamas karas Afganistane nebus aptarinėjamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.