Masinio rusų apsinuodijimo Turkijoje priežastis – „viskas įskaičiuota“

Turkijoje masiškai apsinuodijo rusų turistai. Savaitės pradžioje pranešta, kad Beldibio kurorto viešbutyje apsinuodijo 69 rusai. Rusija tvirtina, kad panašių atvejų buvo ir Alanijos bei Beleko kurortuose, ir svarsto uždrausti rusams poilsiauti šioje šalyje. Turkijos valdžia, tirianti incidentą, tikina, kad pagrindo uždrausti Rusijos gyventojams vykti į jos kurortus nėra, ir kad dėl apsinuodijimo kaltas ne maistas, o viešbučių maitinimo sistema „viskas įskaičiuota“ ir rusų maitinimosi kultūra, praneša newsru.com.

Pasak turkų, rusų turistai sunegaluoja ne dėl turkiško maisto, o dėl rusiškos valgymo kultūros.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Pasak turkų, rusų turistai sunegaluoja ne dėl turkiško maisto, o dėl rusiškos valgymo kultūros.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:23 AM

„Visi paimti mėginiai – neigiami, nerasta jokių infekcijos sukėlėjų. Greičiausiai visa tai įvyko dėl karšto oro ir dėl persivalgymo“, – tvirtina Turkijos turizmo ministerija.

Pasak Turkijos atstovų, kitų šalių, ne Rusijos turistai masiškai Turkijos viešbučiuose nesuserga: „Niekada, ir tai keista! Kasmet į Turkiją atvyksta penki milijonai vokiečių, mūsų viešbučiuose ilsisi aštuoni milijonai Turkijos turistų. Tarp jų būna pavienių apsinuodijimų atvejų, bet niekada nebūna masinių. Gali būti, kad rusai turi kažkokią ypatingą valgymo kultūrą, kuri ir nulemia tokius dalykus...“

Rusai labiausiai mėgsta viešbučius su maitinimo sistema „viskas įskaičiuota“ ir ten be saiko prisiryja. „Visada galima pasirinkti visą maitinimą ar tik pusryčius ir vakarienę. Bet „viskas įskaičiuota“ vis dar populiariausia poilsio forma. Ji labai patinka rusams“, – sako Turkijos valdžios atstovas.

Pasak jo, neribotas priėjimas prie švediško stalo kelia nemažai pavojų. „Kai žmonės atvažiuoja ilsėtis pagal sistemą „viskas įskaičiuota“, jie dažniausiai valgo ir geria daugiau nei namuose. Pavyzdžiui, vaikai visą dieną graibsto tai ledus, tai sultis, tai sumuštinius, tai dar ką nors. Turint galvoje ir karštį, kepinančią saulę, susidaro gana sudėtinga situacija kiekvienam organizmui. Tokiomis sąlygomis įvairūs sutrikimai neišvengiami“, – aiškina turkas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.