Afganistano sostinėje nužudyti trys Kinijos piliečiai, dar du dingo

Trys Kinijos

Trys Kinijos piliečiai buvo rasti nužudyti viename bute Afganistano sostinėje.<br>AP nuotr.
Trys Kinijos piliečiai buvo rasti nužudyti viename bute Afganistano sostinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-08-10 11:56, atnaujinta 2018-03-02 00:53

Pasak policijos, trys aukos - dvi moterys ir vyras - buvo nušauti kartu su jų sargybiniu afganu ketvirtadienį vėlai vakare, bet apie šį įvykį kaimynas policijai pranešė tik penktadienį.

„Pirmieji tyrimai rodo, kad moterys, matyt, buvo prostitutės, nužudytos ginklu su duslintuvu“, – sakė Mohammadas Zahiras, vadovaujantis kriminalinių tyrimų skyriui.

„Du kinai yra dingę, pradėjome jų paiešką“, – pridūrė jis.

Kinijos ambasados pranešime patvirtinta, kad trys žmonės buvo nužudyti ketvirtadienį, ir prašoma Afganistano vyriausybės užtikrinti Kinijos piliečių ir įstaigų Afganistane saugumą.

Atsakomybės už šį išpuolį niekas neprisiėmė. Anksčiau užsieniečius Afganistane grobdavo ir tlaibai, ir kriminalinės grupės.

Nuotraukose iš nusikaltimo vietos matoma sujaukta dvigulė lova su rausvomis pagalvėmis niūriame kambaryje plikomis sienomis, kuriame labai mažai baldų. Ant nudėvėto raudono kilimo taip pat mėtėsi įvairūs daiktai, tokie kaip drabužiai ir tikriausiai elektros kabelis.

Neatrodo, kad ši ataka būtų susijusi su veikla didžiulėje Ainako vario kasykloje Logaro provincijoje į pietus nuo Kabulo, kur vykdomas didžiausias vieno Kinijos konsorciumo valdomas užsienio investicijų projektas Afganistane.

Lapkritį Afganistano kasybos ministerija nurodė, kad apie 150 kinų darbuotojų grįžo į kasyklą, iš kurios buvo pabėgę dėl raketų atakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.