Japonijoje savaitgalį kaitros aukomis tapo mažiausiai penki žmonės

Praėjusį savaitgalį Japonijoje mažiausiai penki žmonės tapo labai karštų orų, kurie laikosi didžiojoje šalies teritorijos dalyje, aukomis.

Nuo vasaros pradžios į Japonijos ligonines dėl perkaitimo ir šilumos smūgių pateko jau daugiau kaip 32 tūkstančiai žmonių.<br>AP nuotr.
Nuo vasaros pradžios į Japonijos ligonines dėl perkaitimo ir šilumos smūgių pateko jau daugiau kaip 32 tūkstančiai žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 9:57 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:25 AM

Tai pirmadienį pranešė Japonijos centrinė priešgaisrinė valdyba.

Tad šią vasarą šalyje nuo perkaitimo mirusių žmonių skaičius išaugo iki 68. Pirmadienį kai kuriuose šalies rajonuose termometrų stulpelis vėl pakilo virš 40 laipsnių padalos. O sostinės regione yra apie 37 laipsnius šilumos.

Iš viso nuo vasaros pradžios į Japonijos ligonines dėl perkaitimo ir šilumos smūgių pateko jau daugiau kaip 32 tūkstančiai žmonių. Didžioji dalis nukentėjusiųjų ir mirusiųjų - vyresni kaip 60 metų amžiaus žmonės. Pasak valdžios atstovų, kai kurie nukentėjusieji iš principo neįjungdavo kondicionierių savo namuose taupumo sumetimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.