Prie Sicilijos išgelbėti 163 migrantai, tarp kurių yra dešimtys vaikų

Dešimtys vaikų yra tarp 163

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-13 21:33, atnaujinta 2018-03-01 23:18

Minimus imigrantus, daugiausia – iš Egipto ir Sirijos, Italijos pakrančių apsaugos pareigūnai pastebėjo 27 m ilgio laivu plaukiančius Sicilijos link.

Policininkai, kurie dalyvavo nutempiant laivelį į krantą, sakė, kad tie žmonės buvo nuvežti į Portopalo di Kapo Paserą netoli Sirakūzų miesto. Toje imigrantų grupėje yra 66 vaikai ir 45 moterys.

„Atsidūrėme sunkioje padėtyje, nes neturime tinkamų pastatų šiems imigrantams priglausti“, – sakė Portopalo di Kapo Pasero meras Michele Taccone.

„Šiuo metu jie apgyvendinti dviejose palapinėse ir turi tik aštuonis kilnojamuosius tualetus“, – sakė jis.

Sirakūzų meras Giancarlo Garozzo paragino šalies premjerą Enrico Lettą ir Sicilijos gubernatorių skirti „lėšų ir logistinę pagalbą“, kad būtų galima padėti beveik 5-iems tūkst. imigrantų, atvykusių į šį rajoną nuo metų pradžios, pranešė dienraštis „La Repubblica“.

Dėl gero oro ir ramios jūros laiveliais atplaukiančių imigrantų pastarosiomis savaitėmis padaugėjo, ypač – Sicilijoje ir Kalabrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.