Indijoje sprogusiame povandeniniame laive rasti trijų aukų kūnai, likusių gyvų žmonių rasti nesitikima

Indijos karinių jūrų

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 16, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:23 PM

Pasak jo, abejotina, ar bent vienas iš 18 tame laive buvusių žmonių galėjo likti gyvas.

Atstovas Narendra Vispute sakė žurnalistams Mumbajuje, kad penktadienio rytą rastų kūnų būklė rodo, kad visi 18 jūreivių žuvo per sprogimą.

„Kūnai smarkiai sudarkyti ir neatpažįstami, nes yra smarkiai apdegę“, – nurodė N.Vispute, pridūręs, kad palaikai bus atpažinti pagal DNR tyrimus.

„Tačiau laivynas toliau apieškos kiekvieną povandeninio laivo kertelę, kol visi palaikai bus rasti“, – pažadėjo jis.

Prieš 16 metų Rusijoje pastatytame povandeniniame laive „INS Sindhurakshak“ driokstelėjo du sprogimai torpedų skyriuje, pasiuntę į orą didžiulius liepsnos kamuolius. Laivas guli iš dalies nugrimzdęs Mumbajaus karinių jūrų pajėgų laivų remonto įmonės akvatorijoje; dalis jo korpuso kyšo virš vandens.

Pasiekti jūreivius, įstrigusius nuniokotame, vandens prisipildžiusiame laive buvo itin suku, nes dėl sprogimo karščio kai kurie liukai nepajudinamai įstrigo. Kariškiai nurodė, kad jiems po sprogimo nepavyko užmegzti kontakto su viduje buvusiais jūreiviais – netgi stuksenant į korpusą.

Penktadienį paskelbtame karinių jūrų pajėgų pranešime spaudai sakomam kad narai darbuojasi apskritą parą, kad patektų į kitus laivo skyrius, bet šias pastangas trikdo „tepaluotas ir dumblinas vanduo nugrimzdusiame povandeniniame laive, dėl ko viduje tvyro beveik aklina tamsa, o matomumas beveik nulinis, nors įjungti galingi povandeniniai prožektoriai“.

Dėl ankštos erdvės laivo viduje ir susilanksčiusių metalinių konstrukcijų paieškos vyksta „labai lėtai ir sunkiai“, o vienu metu laive gali būti tik vienas naras, sakoma pranešime.

Tame pačiame 2010 metais įvyko kitas sprogimas, per kurį žuvo vienas jūreivis, o du kiti buvo sužeisti. Kariškiai nurodė, kad tą nelaimę sukėlė sugedęs akumuliatoriaus vožtuvas, pro kurį pasklido vandeninio dujos, sukėlusios sprogimą laivo akumuliatorių skyriuje. Kol kas nebuvo pateikta jokių detalių dėl laivą šią savaitę pražudžiusio sprogimo priežasčių.

„INS Sindhurakshak“ neseniai buvo grįžęs iš Rusijos po pustrečių metų vykusio remonto ir modernizacijos. Jis buvo sertifikuotas naudojimui Indijos karinėse jūrų pajėgose.

Rusijos laivų remonto įmonė „Zviozdočka“ pareiškė, kad pastarieji sprogimai nebuvo susiję su jos atliktais darbais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.