Tikrinama nauja informacija dėl princesės Dianos žūties

Britų policija gavo „naujos informacijos“ apie autoavariją, per kurią žuvo princesė Diana ir jos draugas Dodi al Fayedas. Ši informacija bus tikrinama, šeštadienio vakarą paskelbė policija Londone.

Diana žuvo Paaryžiaus tunelyje 1997 metų rugpjūčio 31-ąją.
Diana žuvo Paaryžiaus tunelyje 1997 metų rugpjūčio 31-ąją.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BBC ir lrytas.lt inf.

Aug 18, 2013, 9:57 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:36 PM

Pasak jos, bus tikrinamas neseniai gautos informacijos „svarbumas ir patikimumas“. Pareiškime pabrėžiama, kad tai nebus tyrimo dėl Dianos ir jos draugo Dodi žūties Paryžiaus tunelyje 1997 metų rugpjūčio 31-ąją aplinkybių atnaujinimas.

Nelaimės aplinkybės ir jos padariniai „nuodugniai“ ištirti, teigiama pranešime. Detalės apie naujos informacijos turinį neskelbiamos. Karališkųjų rūmų atstovas atsisakė komentuoti situaciją.

Didžiosios  Britanijos žiniasklaida skelbia, kad policija vertina informaciją, kurią gavo iš vieno šalies ginkluotųjų pajėgų šaltinio. Šis esą suteikė informacijos, kad su Dianos ir Dodi žūtimi gali būti susijusios britų ginkluotosios pajėgos. Tačiau tokių detalių britų policija nekomentavo.

„Sostinės policija tikrina informaciją, kuri neseniai buvo gauta ryšium su tų (žmonių) mirtimi, ir vertina jos svarbą bei patikimumą, - sakoma pareiškime. – Vertinimą atliks pareigūnai iš nusikaltimų (tyrimo) ir operacijų specialistų vadovybės. Tai nėra pakartotinis tyrimas ir (tai) nevykdoma pagal operaciją „Paget“.

„Paget“ buvo policijos tyrimas dėl įvairių sąmokslo teorijų, atsiradusių po Velso princesės žūties. Tada tyrėjai padarė išvadą, kad visi jų patikrinti įtarimai neturi pagrindo.

Skotlandjardas nurodė, kad nėra pasirengęs toliau aptarinėti šį klausimą.

Po oficialių tyrimų Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje buvo prieita prie išvados, kad Diana ir jos draugas, sprukdami nuo fotografų, žuvo dėl savo vairuotojo Henri Paulo „grubaus aplaidumo“. Dodi tėvas, buvęs „Harrods“ savininkas Mohammedas al-Fayedas nuolat tvirtino, kad pora buvo nužudyta. Dianai tada buvo 36-eri, o Dodi – 42-eji.

Diana yra princų Williamo ir Harry motina. Ji su princu Charlesu susituokė 1981-aisiais. Pora 1992 metais pradėjo gyventi atskirai, o po ketverių metų oficialiai išsiskyrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.