Indijoje vyko gyvačių festivalis

Šimtai žmonių savaitgalį lankėsi kasmetiniame gyvačių festivalyje Indijos Vakarų Bengalijos valstijoje. Purba Bišnupuro kaime gyvačių kerėtojai mušė rankomis spalvotus būgnelius, kad išviliotų roplius iš krepšių ar molinių puodų. „Taip iškviesti gyvates yra menas“, - sakė 46 metų gyvačių kerėtojas Hydersd Malas, kurį cituoja agentūra AFP.

Festivalis kiekvienais metais vyksta Purba Bišnupure.<br>EPA-ELTA nuotr.
Festivalis kiekvienais metais vyksta Purba Bišnupure.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 11:36 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:13 PM

Festivalis kiekvienais metais vyksta Purba Bišnupure. Vietiniams gyvatės yra gyvačių deivės Manasos reinkarnacija, jos esą neša laimę derliaus nuėmimo metu ir saugo nuo bėdų, nors jų nuodai ir gali būti mirtini.

Tačiau gyvačių kerėtojų verslas sekasi vis sunkiau, skundėsi H.Malas, pats turintis kelis roplius. Žmonės esą nori gyvačių palaiminimo, tačiau kai kalba pasisuka apie pinigus, tampa šykštūs. Šešių vaikų tėvas pasakojo anksčiau pardavinėjęs ir priešnuodžius nuo gyvatės įkandimo, tačiau dabar žmonės perka dirbtines priemones.

Be to, prieš 11 metų buvo sugriežtintas Gyvūnų apsaugos įstatymas, draudžiantis komercijai naudoti laukinius gyvūnus, taigi ir pasirodymus su gyvatėmis. Gyvūnų teisių gynėjai kritikuoja, kad gyvatės dažnai laikomos per mažose talpose. Dažnai joms ištraukiami dantys arba užsiuvamas snukis, kad jos negeltų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.