Žiniasklaida: „Al Qaeda“ planuoja išpuolius prieš traukinius Europoje

Teroristų tinklas „Al Qaeda“, anot Vokietijos laikraščio „Bild“, planuoja išpuolius prieš greituosius traukinius visoje Europoje. Todėl Vokietijos saugumo tarnybose paskelbta padidinta parengtis, pirmadienį rašo laikraštis, remdamasis saugumo šaltiniais.

Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadovas Aymanas al Zawahiri.<br>AP nuotr.
Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadovas Aymanas al Zawahiri.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 8:28 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:18 PM

Duomenų apie planuojamus išpuolius esą gauta iš JAV nacionalinio saugumo agentūros (NSA), kuri prieš kelias savaites pasiklausė pokalbio telefonu tarp aukštų „Al Qaeda“ narių. „Bild“ informacija, pagrindinė šio pokalbio tema buvo išpuolių serija prieš traukinius Europoje.

Saugumo ekspertų manymu, galimi ir sabotažo aktai su bėgiais bei kontaktiniais laidais, ir išpuoliai su sprogmenimis greitųjų traukinių trasose ar tuneliuose. Taip pat įmanomi sprogdinimai pačiuose traukiniuose.

Dėl galbūt gresiančių išpuolių Vokietijos tarnybos, anot duomenų, prieš daugiau kaip dvi savaites ėmėsi papildomų „nematomų priemonių“ ICE trasose ir geležinkelio stotyse. Be kita ko, objektuose patruliuoja civiliais rūbais vilkintys policininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.