Mirė vienas žymiausių amerikiečių detektyvų rašytojų E.Leonardas

Mirė vienas žymiausių amerikiečių detektyvų rašytojų Elmore'as Leonardas. Knygų „Kontraktas su neūžauga“ (Get Shorty) ir „Dingti iš akių“ (Out of Sight) autorius mirė būdamas 87-erių metų, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-20 19:55, atnaujinta 2018-03-01 20:25

Oficialiame rašytojo interneto tinklalapyje teigiama, kad jis mirė antradienio rytą, „apsuptas mylimos šeimos“.

45 romanų autorius E.Leonardas buvo pradėjęs rašyti 46-ąjį kūrinį.

E.Leonardas gimė 1925 metais Naujajame Orleane. Jis pradėjo rašyti vesternus, tačiau 7-ajame dešimtmetyje perėjo prie detektyvų.

Pagarsėję glaustu, rimtu stiliumi ir negausiu dialogų vartojimu, jo darbai įkvėpė nemažai režisierių pastatyti filmą pagal jo romaną.

Tarp kino juostomis virtusių E. Leonardo romanų - „Traukinys į Jumą“ (3.10 to Yuma), „Kontraktas su neūžauga“ ir naujausias Quentino Tarantinoo filmas „Džekė Braun“ (Jackie Brown).

Tarp daugelio E.Leonardo apdovanojimų - 2008 metais įteiktas F.Scotto Fitzgeraldo apdovanojimas bei praėjusiais metais per Nacionalinę knygų premiją įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus.

E.Leonardas šio mėnesio pradžioje Detroite patyrė širdies priepuolį. Remiantis „Detroit News“ pranešimais, rašytojas mirė savo namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.