Rusijos pareigūnams uždrausta turėti sąskaitų užsienio bankuose

Aukštesnio rango Rusijos

Naujasis įstatymas taip pat galioja ministrų kabineto nariams, regionų gubernatoriams, savivaldybių vadovams ir grupei vyresniųjų pareigūnų, įskaitant generalinį prokurorą, Tyrimų komiteto pirmininką ir prezidentą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Naujasis įstatymas taip pat galioja ministrų kabineto nariams, regionų gubernatoriams, savivaldybių vadovams ir grupei vyresniųjų pareigūnų, įskaitant generalinį prokurorą, Tyrimų komiteto pirmininką ir prezidentą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2013, 7:38 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:47 PM

Įstatymas, kurį inicijavo Kremlius, norėdamas užkirsti kelią korupcijai, iš pradžių numatė draudimą turėti bet kokio turto užsienyje, tačiau parlamentas sušvelnino teisės aktą, todėl pareigūnams leidžiama turėti užsienyje nekilnojamojo turto.

Įstatymas įsigaliojo nuo gegužės pradžios, tačiau pareigūnams buvo suteikti trys mėnesiai uždaryti banko sąskaitas užsienyje arba atsistatydinti. Vienintelė bausmė už įstatymo nepaisymą yra nusišalinimas nuo pareigų.

Naujasis įstatymas taip pat galioja ministrų kabineto nariams, regionų gubernatoriams, savivaldybių vadovams ir grupei vyresniųjų pareigūnų, įskaitant generalinį prokurorą, Tyrimų komiteto pirmininką ir prezidentą.

Keli senatoriai aukštuosiuose parlamento rūmuose - Federacijos Taryboje - pasirinko geriau pasitraukti iš posto nei atsisakyti savo sąskaitų užsienio bankuose, teigė pirmininkė Valentina Matvijenko. Valstybės Dūmos spaudos tarnyba informavo, kad nė vienas narys neatsistatydino dėl šio draudimo.

Remiantis ankstesniais pranešimais, devyni iš 166 senatorių, įskaitant Nikolajų Olšanskį, kuris įtrauktas į „Forbes“ turtingiausių rusų sąrašą, bei 15 iš 450 Valstybės Dūmos narių uždarė užsienio bankų sąskaitas.

„Transparency International“ Korupcijos suvokimo indekso tyrime 2012 metais Rusija užėmė 133 vietą iš 174 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.