Temzės paupyje - iškeptos karalienės gulbės liekanos

Didžiosios Britanijos

Didžiojoje Britanijoje visos laukinės gulbės nebylės yra laikomos Karūnos nuosavybe ir jų naikinimas yra nusikalstamas.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Didžiojoje Britanijoje visos laukinės gulbės nebylės yra laikomos Karūnos nuosavybe ir jų naikinimas yra nusikalstamas.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:55 PM

Paukštis buvo paskerstas, apdegintas, geriausia mėsa nuimta, o likę kaulai numesti paupyje prie Vindzoro pilies į vakarus nuo Londono, informavo policija ir labdaringa gyvūnų apsaugos organizacija.

Didžiojoje Britanijoje visos laukinės gulbės nebylės yra laikomos Karūnos nuosavybe ir jų naikinimas yra nusikalstamas.

Labdaringos gyvūnų apsaugos organizacijos darbuotoja Wendy Hermon sakė, kad jai pasidarė „bloga“, kai šeštadienį rado negyvą paukštį.

„Ten buvo tik griaučiai, jis buvo visas apdegęs. Matyti, kad tai padaręs žmogus išpjovė krūtinėlę“, – pasakojo W.Hermon, dirbanti sergančiais ir sužeistais paukščiais besirūpinančioje organizacijoje „Swan Lifeline“.

„Viskas buvo atlikta švariai, kaip manoma, norint mėsos. Jie ją nupešė ir iškepė greičiausiai čia pat, ant vienkartinės kepsninės“, – sakė ji.

„Man pasidarė net bloga, kai tai pamačiau. Kaip galima buvo taip padaryti ir palikti?“, – stebėjosi W.Hermon.

Temzės slėnio policijos pajėgos informavo, kad pradėjo tirti gulbės vagystės aplinkybes po to, kai apie paukštį šeštadienį buvo pranešta vietos inspektoriui.

„Gulbė buvo papjauta ir apdeginta“, – sakoma pareigūnų pareiškime.

Didžiojoje Britanijoje gulbių mėsa nuo seno yra laikoma delikatesu, tačiau nuo 1981 metų šiuos paukščius Britanijoje saugo įstatymas.

Pagal XII amžiuje priimtą įstatymą visos Anglijoje gyvenančios gulbės buvo Karūnos nuosavybė, o už vieno tokio paukščio nužudymą ar sužeidimą buvo baudžiama kaip už išdavystę.

Nors Didžiosios Britanijos karūnai nuosavybės teise priklauso visos „nežymėtos atviruose vandenyse gyvenančios gulbės nebylės“, tačiau dabar karalienė šia teise naudojasi tik tam tikrose Temzės ir jos intakų atkarpose, skelbiama karališkojoje svetainėje.

Kasmet karališkieji pareigūnai atlieka gulbių populiacijos surašymą Temzės upės atkarpose Midlsekso, Sario, Bakingamšyro, Berkšyro ir Oksfordšyro grafystėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.