Vokietijai nerimą kelia prieglobsčio prašančių čečėnų antplūdis

Daugiau nei 11 tūkst. rusų,

Rusai Vokietijoje sudaro beveik ketvirtadalį pabėgėlių.<br>AP nuotr.
Rusai Vokietijoje sudaro beveik ketvirtadalį pabėgėlių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:18 PM

„Pirmąjį 2013 metų pusmetį 10 tūkst. Rusijos piliečių pateikė prašymus dėl prieglobsčio Vokietijoje. Liepos statistika rodo, kad šis skaičius išaugo iki 11 tūkst. 500. 90-95 proc. rusų yra čečėnai. Skaičius yra didžiulis. Tai kelia nerimą“, - sakė ambasadorius Ulrichas Brandenburgas.

Remiantis Vokietijos federalinės migracijos ir pabėgėlių tarnybos statistika, šių metų sausio 1- birželio 30 dienomis pateikta 43 tūkst. 16 prieglobsčio prašymų - beveik dvigubai daugiau nei tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Rusai sudaro beveik ketvirtadalį pabėgėlių.

Pasak Vokietijos vidaus reikalų ministro Hanso-Peterio Friedricho, prieglobsčio prašytojų skaičius pirmąjį šių metų pusmetį yra didžiausias nuo 1999 metų, kada daug žmonių pabėgo iš Kosovo dėl vykusio karo. Tikėtina, kad tokią tendenciją lėmė prieš metus Vokietijos aukščiausiojo teismo priimtas sprendimas, kad prieglobsčio prašytojai turi gauti tokias pačias socialines išmokas kaip ir vokiečiai, kol nagrinėjami jų prašymai.

Žmogaus teisių aktyvistė Svetlana Ganuškina sakė BBC, kad panašu, jog pabėgėlius paskatino gandai, kad Vokietija „atvėrė duris čečėnams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.