Kanadoje žąsų pulkai bus vaikomi nepilotuojamais lėktuvais

Kovai su nesuskaičiuojama galybe žąsų populiariame Otavos paplūdimyje miesto valdžia ketina pasitelkti neįprastą būdą: paukščius vaikys... nepilotuojami lėktuvai, praneša agentūra AFP.

Dėl užterštumo žąsų ekskrementais jau teko uždaryti dalį populiaraus paplūdimio Petrio saloje Otavos upėje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Dėl užterštumo žąsų ekskrementais jau teko uždaryti dalį populiaraus paplūdimio Petrio saloje Otavos upėje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-22 13:46, atnaujinta 2018-03-01 19:36

Pirmasis bandomasis skrydis trečiadienį buvo labai sėkmingas. „Tai tikrai efektyvu“, - sakė Kanados miesto atstovas. Automatiškai valdomas lėktuvas dabar kasryt pakils ir skris palei pakrantę. Taip bus vaikomos žąsys, kurių ekskrementai teršia vandenį.

Toks būdas miestui yra paskutinė viltis. Otava jau nesėkmingai naudojo specialiai apmokytus šunis, žąsys buvo bandoma vaikyti triukšmu. Rezultatų nedavė ir spąstai bei dvokiančių chemikalų purškimas.

Dėl užterštumo žąsų ekskrementais jau teko uždaryti dalį populiaraus paplūdimio Petrio saloje Otavos upėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.